Ante Fuzul o projektima koji nikad nisu zaživjeli u Biogradu: “Donio sam obećanja onog tko ih daje 12 godina, a vi prosudite jesu li lažna”

Ante Fuzul, predsjednik Modesa i potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Biograda u posljednjoj objavi na svojoj Facebook stranici osvrnuo se na projekte, koji, kako kaže, unatoč obećanjima gradonačelnika Ivana Kneza, nikada nisu zaživjeli:

“Danas sam u liku Djeda Mraza prisustvovao sjednici gradskog vijeća. Kako me je gradonačelnik nazvao lažnim Djedicom i rekao da obećavam ono što ne mogu ispuniti, tako sam se pokušao sjetiti koja sam ja to obećanja dao, a nisam ispunio i shvatio da uopće nemam danih obećanja, a kako Djedica pa makar i lažni mora donijeti poklone, donio sam obećanja onog tko ih daje 12 godina, a vi prosudite jesu li lažna. Ja ne vidim ostvarenje istih, no ja imam problema s vidom, bar tako tvrdi naš gradonačelnik, pa me zanima vidite li vi ostvarenje tih obećanja koja navodim u tekstu ispod:

– Golf igralište – prva najava gradnje 2008. godine – sanacija Baštijunskog briga preduvjet koja nije ni počela
– Katarina otok ljubavi – propali projekt jednom spomenut 2010 godine pred izbore i nikad više. Još uvijek čekamo na prvo vjenčanje koje će se tamo održati.
– Obnova osnovne škole – obećanje koje je nastalo i ostalo negdje u 2011. godini, kao i kod svega ostalog, gradonačelnik je napravio sve što je trebao, osim da završi projekt do kraja
– Dom za stare i nemoćne za 1000 korisnika – mi bi ga napravili, ali nikako da nađemo mjesto gdje bi to trebalo biti – obećanje koje je krenulo u 2012. godini prvo u krugu Ortopedske bolnice, pa preselilo na Kumenat iza srednje škole, pa se opet seli u krug Ortopedske – baš neka lutalica – nikako da se skrasi
– Zdravstveno – turistički centar u krugu Ortopedske bolnice – još uvijek tinja nada da će taj projekt zaživjeti jer ga je nedavno spomenuo čak i Župan Longin, obećano 2011. godine
– Karting centar – još malo pa će biti napravljen, gradonačelnik je s navedenim obećanjem počeo puniti novinske stupce kad i s golfom, te je to pored golfa najdugovječniji projekt.
– PUO – građani nisu shvatili pojam Pučkog otvorenog učilišta u pogledu kina – u kino možete samo kad je zrak dovoljno topao da idete u Ljetno kino, no kad i njega krenemo renovirati, otvoreno Vam je da odete bilo gdje, tko u kino više ide.
– Uređenje obalnog pojasa u lučici Jaz – već duže vrijeme se vrti na gradskoj stranici filmić o uređenju koje nikako da krene
– Stara škola – kameleon koji nikako da postane nešto stalno – od namjene za potrebe visoke škole Krčelić (obećanje iz 2013) do Biosfere i još uvijek nije počela davno najavljena obnova
– Zabavni centar – pompozno najavljivani projekt izgradnje zabavnog parka s noćnim barovima i drugim sadržajima iz 2009. godine, nestao brzo čim se iskazala želja za izgradnjom Fun parka.
– Visoka škola – projekt koji se najavljuje gradnjom zgrade visoke škole još tamo 2013. godine, pa je negdje u toj godini i ostao sam projekt.
– Solarna elektrana – najavljena 2012. godine te grad i danas ima 15% energije koju koristi za rasvjetu, a Kanađani, Nijemci, Slovenci i ostali silno zainteresirani investitori u kantama prenose viškove energije koju su proizveli solarni paneli u Biogradu.

Živjeli vi meni, ipak su dani karnevala u Biogradu, problem je jedino što naš traje dvanaestu godinu bez prekida.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...