Antidoping služba 14. veljače zakazala saslušanje za zadarskog košarkaša Williama Magarityja

Na konferenciji za medije u sklopu najave utakmice protiv Cibone koja će se odigrati sutra u 21:00 sat, osim uobičajenog sugovornika Ante Nazora, u press salonu predstavnicima medija obratio se i direktor KK Zadar, Željko Žilavec.

Antidoping služba u sklopu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo zakazala je saslušanje zadarskog košarkaša Williama Magarityja za 14. veljače.

Podsjetimo, što se zapravo dogodilo.

Magarity je 31. prosinca prošle godine suspendiran zbog korištenja terbutalina, lijeka za astmu koji određeni sportaši uzimaju kako bi se brže oporavili od zadobivenih ozljeda. Magarity je kao astmatičar imao dozvolu za ovaj lijek dok je igrao u drugim klubovima, ali ju nije obnovio pri samom dolasku u Hrvatsku, što mu je bila obveza. Predstavnici kluba uložili su žalbu, nadajući se brzom oslobađanju zbog navedenih okolnosti, no zbog formalnosti oko pripojenja donedavnog Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, taj se proces rastegnuo.

„Napokon smo dobili službenu informaciju da će saslušanje Williama Magarityja biti idući tjedan, 14. veljače u Zagrebu. Nezahvalno je govoriti što nas tamo očekuje. Možemo se nadati da su odgovorni ljudi prepoznali da situacija koja se nažalost dogodila nije imala veze s namjernim korištenjem nedopuštenih sredstava, već sa zdravstvenom situacijom. Ne vjerujem da će se kazna odmah znati, no nakon saslušanja ćemo biti puno bliže tome jer će formalni dio biti završen. U roku od dan-dva znat će se kazna za igrača, a nažalost i za klub.“ – obznanio je Žilavec.

Također, u svom izlaganju je pozvao navijače da i ovog puta budu pogon i podrška Zadru u ovoj ključnoj utakmici, ali da svoje navijanje odrade na primjeren način.

„Protiv Cibone očekujemo veliku podršku i popunjenu dvoranu, ali bih stvarno zamolio navijače i sve posjetitelje da svoje navijanje ograniče na grla i ruke, bez ikakvih dodatnih alata. Vidjeli ste i sami kakve su kazne, vidjeli ste koliko je ružno igrati pred praznom dvoranom. To se odrazi na igrače i na igru. Očekujem da sutra pokažemo da imamo najbolje navijače i da možemo podržati ekipu i uspjeti u onome što smo zacrtali.“ – poručuje Žilavec te nastavlja..

„Radit će sva četiri ulaza, no bilo bi dobro doći malo ranije zbog kontrole ulaska na utakmicu. Često dobivamo mailove vezane uz pretrese i način rada zaštitara, no zaštitarska tvrtka radi svoj posao i mi im ne možemo govoriti kako ga trebaju raditi. Neki tvrde da su prerevni, no to su stvari koje spadaju u njihov profesionalni dio posla.” – zaključio je čelni čovjek kluba.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...