Čeka se CT sedmogodišnjakinje, starija sutra ide na operaciju; Čulina: “Ići ćemo cestom ako treba”

Prema zadnjim inforamcijama s konferencije za medije ispred zadarske bolnice, u tijeku je pregled djevojčice u najtežem stanju, obavlja se CT. Nakon što budu poznati rezultati, liječnici će donijeti odluku hoće li je u Zagreb prevesti Vladinim zrakoplovom ili cestovnim prometom.

– U tijeku je kontrolni CT za sedmogodišnju curicu koja je najteže ozlijeđena. Djevojčica ne može biti prebačena avionom zbog jer ima traumu mozga. Ako bude potrebno djevojčicu prebaciti u Zagreb, učinit ćemo to cestnovnim putem. Dvoje djece su stabilno, a druga teže ozlijeđena djevojčica bit će operirana sutra, izjavio je Čulina.

– Mi smo jutros na Odjel intenzivne njege primili dvije djevojčice u dobi od 7 i 8 godina. Kod obiju smo našli teške ozljede. Jedna je pri svijesti i stabilno te planiramo u petak obaviti jednu neophodnu operaciju. Druga, koja ima 7 godina, najteže je ozlijeđena. Ima ozljede glave i grudnog koša te je stavljena na respirator. Obrađivali smo je, ali nije stabilizirana toliko da bismo bili zadovoljni njezinim stanjem. U kontaktu smo s Ministarstvom zdravstva da bismo ju, kad se stanje stabilizira, eventualno taransportirali na intenzivnu njegu KBC-a Rebro, rekao je dr. Karuc.

O stanju dvoje mlađe djece, dječaku od tri i djevojčici od pet godina, govorio je šef Odjela dječje kirurgije dr. Jaša Pavić.

– Drugo dvoje djece je lakše ozlijeđeno, riječ je o ogrebotinama po glavi i nagnječenjima. Dodatnom pretragom dječaka uočili smo zrak u grudnoj šupljini što vjerojatno znači ozljedu pluća, ali za sada nije ugrožen i stanje pratimo. To su pokazale kontrolne snimke i to je teška ozljeda, rekao je dr. Pavić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...