Cirkus uoči okršaja s Cibonom; Igrač Mario Little jednostavno je – nestao!

Košarkaši Zadra u četvrtak (20 sati, Arenasport), u sklopu 15. kola HT Premijer lige, dočekuju u Višnjiku Cibonu, ali u taj dvoboj domaćin ulazi oslabljen za ponajboljeg igrača Maria Littlea koji je – nestao!, prenosi Tportal.

Nakon završnice Kupa ‘Krešimir Ćosić’ i polufinalnog poraza od Cibone trener Ante Nazor svojim je igračima dao tri dana slobodno. Zadrani su s radom nastavili prošli ponedjeljak, no nekompletni.

Amerikanac, koji je bio najbolji igrač zadarske momčadi u Kupu, nije se pojavio. Ništa neobično, jer nije prvi puta da košarkaši preko ‘bare’ svoljevoljno produljuju odmor i tako prkose nekom klubu.

Kako je rekao direktor kluba Željko Žilavec prema njemu su sve financijske obveze ispoštovane i suspendiran je od 18. veljače.

‘Nitko nije iznad kluba, Little će nedostajati kao igrač to nije sporno. S ovom mjerom suspenzije smatram da doprinosimo i čuvamo homogenost momčadi i autoritet trenera. To je po meni i osnovna stvar u pravom funkcioniranju momčadi. Trenerova riječ je zadnja, on donosi odluku.

O toj situaciji govorio je i trener Nazor.

‘Nažalost, ne možemo računati na Marija Littlea koji se jednostavno nije pojavio na treninzima te ćemo ga morati sankcionirati. Ništa nam drugo ne preostaje osim da ga suspendiramo do daljnjega. Vjerojatno iz samovolje je sebi dao za pravo da se odmara. Međutim, nama su ta dva mikrociklusa do sada bila od posebnog značaja da se ekipa digne pred težak period koji slijedi. Prvenstveno mislim na to da izborimo ostanak u ABA ligi. Ja kao trener nisam imao mogućnosti za ikakav drugačiji manevar osim da postupim kako sam postupio.

Inače, nije Amerikanac baš nestao, javljao se klubu, želio dobiti dodatni odmor, ali kada su mu to odbili, on si je sam dao – slobodno. Jesu li za Littlea gotova epizoda u KK Zadar?

‘Moramo prvi vidjeti je li čovjek živ. Suspenzija je po pravilniku kluba od dva tjedna do dvije godine. Startala je u ponedjeljak, a u narednom periodu ćemo ocijeniti koliko će trajat’, zaključio je Nazor.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...