Darujemo ulaznice za predstavu “Snajper”; Dvoje mladih odlučuje ubiti predsjednika i napustiti zemlju

U četvrtak, 28. veljače u 20 sati Zadrani mogu pogledati predstavu “Snajper” autora Damira Karakaša, nastalu u koprodukciji Drame plus i HNK Zadar te u režiji Vinka Radovčića.

Igraju Dominik Karakašić, Irena Tereza Prpić, Deni Sanković i Dragan Veselić.

Predstava je premijerno izvedena na 24. Zadarskom kazališnom ljetu 2018. uz odlične reakcije publike i medija.

Radnja:

Prazan i napušten stan. Vrijeme je političke kampanje. Muki i njegova trudna djevojka Sunčica trebaju izvršiti naručeno ubojstvo predsjedničkog kandidata kako bi zaradili za odlazak u Pariz, koji za njih postaje mitsko mjesto ostvarenja boljih prilika, nasuprot neperspektivnoj slici stvarnosti i “naciji luzera” iz koje žele pobjeći. U njihov plan umiješa se Student, rezignirani pacifist, čija pomirljiva uvjerenja pokazuju tek ostatke bunta i želju da se raskine s konvencijama društva.

Troje pripadnika mlađe i izgubljene generacije preispituje uzroke svog nezadovoljstva društvom i motive koji ih pokreću na promjenu. Idealistična borba za “pravednije društvo”, potreba za revolucijom, sebični materijalistički razlozi i osobne frustracije isprepleću se u motivu snajpera čiji hitac treba ubiti visokog dužnosnika, pri čemu snajper služi kao metaforički prikaz obračuna s društvom i sa samim sobom.

Ulaznice su u prodaji na blagajni HNK Zadar po cijeni od 40 kuna.

Radno vrijeme blagajne je od 11 do 13 sati i od 18 do 20 sati.

Antena daruje dvije ulaznice. Ispod objave na Facebooku tagirajte osobu koju želite voditi. Vas i vašeg odabranika biramo sutra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...