Daruvarac spremio žalbu na 250 stranica, odvjetnik: “Nije on glup, vidi da mu je dobro došla ova pompa”

Darko Kovačević zvani Daruvarac, 31-godišnjak kojeg cijela Hrvatska poznaje po brutalnom nasilju koje je pokazao premlativši 18-godišnju Zadranku, od jučer je na slobodi, iako je ga je sud proglasio krivim i odredio mu pet godina bezuvjetnog zatvora. Pušten je bez ikakvih mjera opreza pa se mnogi pitaju tko je zakazao i treba li mijenjati zakon.

Odvjetnik Veljko Miljević prokomentirao je slučaj, rekavši kako je dobro da se javnost uključila u problem rješavanja nasilja, posebno prema mladima.

‘Zakoni nam nisu savršeni’

“Nije tu samo jedna stepenica ili karika popustila…Zakoni nam nisu savršeni, evo već 11 godina govorimo za Zakon o kaznenom postupku da se radi o novom zakonu. U međuvremenu je bilo i brojnih promjena i izmjena”, rekao je Viljević za HRT.

Odvjetnik smatra kako je u ovom slučaju DORH zakazao.

“Po mojem mišljenju jest. Isto tako, pritisak javnosti je utjecao i na suđenje. Mediji su djelovali na izricanje prvostupanjske presude. Drugostupanjska presuda neće biti jednaka kao prva”, smatra Miljević.

‘Sud je mogao drugačije odlučiti’
Njegovo je mišljenje da je sud, u pogledu izricanja ili neizricanja zaštitnih mjera, mogao drugačije odlučiti. “U registru mjera imate deset mjera opreza. Imate pod točkom 4. zabranu približavanja određenoj osobi. Pa to je svrha koja se želi postići u ovom predmetu. Postoje i druge mjere da se osobi ne može pristupiti niti fizički niti na bilo koji drugi način”, rekao je Miljević.

Prokomentirao je i izjavu Daruvarca, koji je rekao kako se “i on također osjeća kao žrtva”. Odvjetnik navodi kako je njemu, u usporedbi s presudama kod sličnih događaja, izrečena visoka kazna.

Dobro mu je došla medijska pompa

“Slučaj ide u drugi stupanj. On nije glup. On vidi da je njemu u jednoj fazi dobrodošla ova medijska pompa. Njegov odvjetnik Boris Radman napisao je žalbu 250 stranica te očito tu ima elemenata o kojima i Daruvarac govori”, smatra Miljević.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...