Daruvarac: “Svoju budućnost ne vidim u Hrvatskoj, a pravdu ću potražiti u Strasbourgu “

Darko Kovačević “Daruvarac”, nakon izlaska iz zatvora, u telefonskom razgovoru za RTL kazao je kako je ogorčen na medijske napise koji tvrde da je zlostavljao neke zatvorenike dok su njega drugi šamarali. Ponovio je da to nije istina, da ga nitko nije zlostavljao niti je on ikoga zlostavljao.

Dodao je kako su se u zatvoru svi prema njemu ponašali fer, kako ostali zatvorenici, tako i pravosudni policajci.

Kaže da mu je život upropašten

Sve ono što se događalo proteklih mjeseci, povezano s njegovim imenom, kaže, na njemu je ostavilo traga. Kazao je da mu je život upropašten i da se ne može ‘oprati’ od onoga što je napravio. Isto tako, kazao je, svoju budućnost, nakon pravomoćnosti presude, nakon kazne, nakon svega, ne vidi u Hrvatskoj. Kaže kako je ozloglašen i ne zna što bi tu radio.

Dodao je kako su za vrijeme trajanja čitavog postupka ugrožena njegova ljudska prava te se zbog toga planira žaliti Sudu za ljudska prava u Strasbourgu. Nije precizirao koga bi u tom slučaju tužio – medije ili pravosudne institucije, no on smatra kako je sada i on žrtva.

Darko Kovačević, nepravomoćno osuđen na pet godina zbog brutalnog premlaćivanja 18-godišnje Zadranke, od danas je na slobodi. Poručio je da neće bježati. Iz istražnog zatvora izišao je rano jutros nakon isteka rokova za zadržavanje prije pravomoćne presude. Prema nekim procjenama, na privremenoj slobodi mogao bi provesti i više od godinu dana, zbog čega obitelj njegove žrtve razmišlja i o odlasku iz Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...