EU odobrila financiranje školskih obroka u 13 osnovnih škola iz Zadarske županije

EU odobrila je financiranje školskih obroka u 13 osnovnih škola iz Zadarske županije.

Projekt Zadarske županije i 13 osnovnih škola pod nazivom „Osigurajmo obrok i dalje“ dobio je 100% financiranje u iznosu od 642.645,96 kuna.

Naime, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u srpnju 2018. godine objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga usmjerenih na ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele obroka u osnovnim školama. Zadarska županija je kao prihvatljivi prijavitelj uputila poziv svim školama kojima je osnivač da se uključe u projekt. Pozivu se odazvalo 13 škola, vodeći se potrebama učenika i tehničkim uvjetima osiguravanja uvjeta za prehranu djece. Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA pružila je pomoć u pripremi te je oblikovala projektni prijedlog pod nazivom „Osigurajmo obrok i dalje“.

Odlukom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku od 24. siječnja 2019. godine projektni prijedlog je pozitivno ocijenjen te mu je odobreno financiranje iz Fond europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) u 100% iznosu.

Kroz projekt se financiraju školski obroci za 693 učenika u tekućoj školskoj godini iz 13 osnovnih škola iz Zadarske županije: Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića, Lišane Ostrovičke; Osnovna škola Galovac; Osnovna škola Jurja Barakovića, Ražanac; Osnovna škola Jurja Dalmatinca, Pag; Osnovna škola Petra Zoranića, Nin; Osnovna škola Petra Zoranića, Stankovci; Osnovna škola Poličnik; Osnovna škola Privlaka; Osnovna škola Starigrad; Osnovna škola Stjepana Radića, Bibinje; Osnovna škola Sv. Filip i Jakov; Osnovna škola Vladimira Nazora, Škabrnja i Osnovna škola Zemunik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...