Glasovac komentirala novi popis lektire: “Divjak voli biti veći Papa od Pape”

Saborska zatupnica SDP-a Sabina Glasovac u Novom danu televizije N1 komentirala je niz aktualnih tema, među njima i prijepore oko lektire. Nije joj jasno ministričino reteriranje jer, kaže, ispada da je anulirala rad stručne radne skupine koju je sama imenovala.

“Trebala je raditi struka onako kako smo mi zamislili reformu, sad je pitanje jesu li stručne radne skupine koje je imenovala ministrica Blaženka Divjak donijele ovakav popis lektire, ako jesu ne znam što se tu dogodilo, nisam stručna da kažem – Ježeva kućica treba biti u lektiri, a Pinokio ne treba. Ja vjerujem struci.

Ne znam je li ova ludost propust stručne radne skupine, što ne vjerujem, ili je stručna radna skupina za Hrvatski jezik odradila svoj posao pa je netko u kabinetu, jer Divjak voli biti veći Papa od Pape, sebe proglasila stručnjakom. Meni je vjerojatnije da se dogodio ovaj drugi scenarij”, kaže Sabina Glasovac.

Komentirajući rad ministrice Divjak ističe da se donose političke odluke preko noći u njezinom kabinetu. “Ne znamo tko su joj savjetnici, za koga radi. Ovo što radi nije u interesu djece i javnom interesu, ali njoj ne pada na pamet preuzeti odgovornost, ona će to prebaciti na drugog, već je to napravila. Netko je politički izmasakrirao ono što je stručna radna skupina napravila”, zaključuje Glasovac.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...