Cestitka_Uskrs

Grad Zadar dobio 200 tisuća kuna za uređenje biciklističkih puteva na Molatu

Grad Zadar dobio je 200 000 kuna za uređenje biciklističkih puteva sa svom popratnom infrastrukturom na Molatu. Ugovor je potpisan u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a u ime Grada preuzeo ga je pročelnik Ureda gradonačelnika Neven Klarin, na svečanoj dodjeli na kojoj je ugovore potpisalo još 38 jedinica lokalne samouprave, od toga devet iz zadarske županije.

Provedba programa odnosi se na naseljene otoke Republike Hrvatske koji se nalaze na području šest jedinica područne (regionalne) samouprave, odnosno šest obalno-otočnih županija (Primorsko-goranska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska) kojima otoci teritorijalno i administrativno pripadaju. Korisnici Programa su jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje u svojim administrativnim granicama obuhvaćaju hrvatske naseljene otoke i njima pripadajuće povremeno naseljene i nenaseljene otoke i otočiće te poluotok Pelješac.

Cilj ovog programa je stvaranje preduvjeta za održiv gospodarski i društveni razvoj povećanjem kvalitete života na otocima kroz poticanje razvoja otočnih specifičnosti, a konkretno na Molatu će se to ostvariti kroz uređenje biciklističkih puteva za domaće stanovnike, ali i u cilju jačanja turističke ponude otoka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...