Izvanredan otkaz “profesorici” s lažnom diplomom iz Zadra, ministrica najavila provjeru diploma

Nakon što su na Sveučilištu u Zagrebu otkrili tri krivotvorene diplome, Ministarstvo znanosti i obrazovanja jučer je potvrdilo da je jedna lažna diploma otkrivena i na Sveučilištu u Zadru.

“Sveučilište u Zadru otkrilo je lažnu diplomu iz povijesti s kojom je jedna gospođa predavala u gimnaziji. Uz lažnu diplomu, pronađena je i lažna svjedodžba u jednom od centara za odgoj i obrazovanje”, objavilo je spomenuto Ministarstvo, prenosi Dnevnik.hr.

Prema nalogu ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak provjeravaju se diplome svih zaposlenih u sustavu obrazovanja, a okidač za tu odluku bilo je nedavno otkriće da je u samome Ministarstvu jedna zaposlenica dobila posao na temelju krivotvorene diplomeFilozofskog fakulteta u Zagrebu.

Od triju lažnih diploma otkrivenih prije ovog posljednjeg slučaja u Zadru, dvije su pronađene u srednjim školama, a jedna u osnovnoj školi. Sve tri otkrivene su na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

“Ovo je poruka svima koji pokušavaju varati da to ne smiju raditi i da se jedino poštenim radom i poštenjem može napredovati”, poručila je ministrica Divjak nakon što je naredila provjeru diploma svih zaposlenih u obrazovnom sustavu. Najavila je da će svi otkriveni prevaranti dobiti izvanredne otkaze, prenosi Net.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...