prionuli na posao

Kad se male ruke slože; Zadarska dica u obnovi igrališta Bagat

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Nekada davno, prije više od osamdeset godina, kada se počeo igrati nogomet na Stanovima, tadašnji su nogometaši Zadra i prijatelji kluba sami uzeli alat u ruke i prionuli na posao. I tako svakih nekoliko godina, kada bi trebalo nešto urediti, popravljati ili graditi, organizirani su dobrovoljni radovi i zajedničkim snagama dotjeralo bi se igralište u željeno stanje.

Tim putem, vođeni entuzijazmom i ljubavlju prema svom klubu, ovih su dana krenuli i djelatnici i polaznici škole nogometa NK Zadar, koji su sami prionuli poslu, kako bi igralište Bagat na kojemu igraju i treniraju doveli u koliko-toliko pristojno stanje. Nažalost, to je igralište, na kojemu su ponikli mnogi nogometaši svjetskoga glasa, s vremenom dovedeno u stanje koje naprosto onemogućava normalan rad, a kamoli natjecanje.

Stoga su mladići uzeli u ruke kramp, lopatu i kariolu i krenuli na posao. Zanimljivo, neki od njih su još jučer igrali utakmicu za prvu momčad Zadra, a danas im nije bilo teško obući „radnu odoru“ i zasukati rukave. Bravo, momci!

– Znamo da su nam mogućnosti skromne, ali isto tako i da, ako sami nešto ne napravimo, nećemo imati gdje trenirati. Zato smo organizirali radnu akciju, doveli gnojivo, pijesak, travu i ostalo što je potrebno da obnovimo travnjak koliko je to moguće i krenuli. Momci su bili odlični, a radovi se nastavljaju sutra. Ovim putem moram zahvaliti našim prijateljima iz tvrtki Nasadi i Poljopromet i drugim prijateljima koji nam pomažu u ovoj akciji – kazao je Marko Pinčić, voditelj škole nogometa NK Zadar, koji je i sam uzeo motiku u ruke.

Foto: NK Zadar

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar