Kreće izgradnja 30 milijuna kuna vrijedne ribarske luke u Lamjani

Upravno vijeće Lučke uprave Zadar dalo je suglasnost o izboru najpovoljnijeg ponuditelja za izvođenje građevinskih radova i njihov nadzor u okviru Projekta modernizacije i dogradnje Ribarske luke Vela Lamjana, Kali, Ugljan. Za izvođenje građevinskih radova izabrana je Zajednica ponuditelja Kali gradnja d.o.o. Kali, YU BRIV d.o.o. i EL-TIM d.o.o., a za nadzor KOZINA PROJEKTI d.o.o. Trilj.

Lučka uprava Zadar prošle je godine kandidirala projekte modernizacije i dogradnje Ribarske luke Vela Lamjana i Ribarske ruke Gaženica za sufinanciranje sredstvima Ministarstva poljoprivrede – Uprave za ribarstvo u okviru mjere Ribarske luke, iskrcajna mjesta, burze riba i zakloništa. Lučkoj upravi Zadar su 28. i 31. srpnja 2018. odobrena zatražena sredstva, slijedom čega je provela postupak javne nabave u okviru Projekta modernizacije i dogradnje Ribarske luke Lamjana.

„Ribarstvo ima dugu tradiciju u području Zadra. Ima veliku važnost za otočane, ali i za daljnji razvoj turizma. U ribolovnim zonama Zadarske županije izlovi se oko 58% od ukupnog ulova male plave ribe u Hrvatskoj. Dodatno, u Zadarskoj županiji se iskrca oko 40% od ukupnog iskrcane količine ribe u Hrvatskoj. Ovo su značajni resursi vrijedni daljnje modernizacije.  Prvi korak je Ribarska luka Lamajana koja će nakon građevinskih radova pružati daleko kvalitetnije usluge ribarima i otočanima nego što je to sad slučaj“, izjavio je Robert Škifić, ravnatelje Lučke uprave Zadar.

U okviru postupka javne nabave za nadzor građevinskih radova izabran je najpovoljniji ponuditelj KOZINA PROJEKTI d.o.o. s kojim je sklopljen ugovor 31. siječnja 2019. Kao najpovoljniji ponuditelj za izvođenje građevinskih radova izabrana je 31. siječnja 2019. Zajednica ponuditelja Kali gradnja d.o.o. Kali, YU BRIV d.o.o. i EL-TIM d.o.o. Vrijednost ugovorenih radova za izvođenje građevinskih radova je 29.602.392,12 kuna, a potpisivanje ugovora se očekuje nakon što odluka o odabiru postane izvršna. Građevinski radovi na modernizaciji i dogradnji Ribarske luke Vela Lamjana trebali bi početi tijekom ožujka i trajati 18 mjeseci.

U sklopu radova na Ribarskoj luci Vela Lamjana dogradit će nova obala za prihvat ribarskih brodova od 162 metara, osigurat će se površina za deponiranje ribarskih mreža i ostale opreme, glavni lukobran produžit će se za 30 metara čime će se zaštititi akvatorij luke i izgradit će se posebna obala za manje brodove od 140 metara.

Slijedi postupak javne nabave za izbor najpovoljnijeg ponuditelja za izvođenje i nadzor građevinskih radova u sklopu Projekta modernizacije i dogradnje Ribarske luke Gaženica, dok se početak radova očekuje tijekom svibnja 2019.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...