Majka pretučene djevojke o izlasku Daruvarca na slobodu: “On će to ponoviti jer vuk dlaku ne mijenja”

Jako sam loše, razočarana sam i utučena. Psihički smo izludili od sinoć. Od novinara sam saznala da Daruvarac izlazi iz pritvora, nisu mi javili ni sa suda ni iz policije. Pukli smo više! Ovo je užas, pa nek’ iziđe onda van i nek tuče drugu djecu. On će to ponoviti jer vuk dlaku mijenja, ne mijenja ćud. Nemam komentara, rekla nam je majka pretučene djevojke.

Darko Kovačević Daruvarac (31) prije nešto manje od mjesec dana proglašen je krivim na Općinskom sudu u Zadru te nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora zbog brutalnog premlaćivanja 18-godišnje Zadranke ovog proljeća, pišu 24sata.

Kazna petogodišnjeg zatvora znači pritvaranje nakon izricanja presude, a iza rešetaka je trebao čekati pravomoćnost presude, bar se tako vjerovalo.

No sutkinja nije ukinula sigurnosnu mjeru prema kojoj se Daruvarac treba javljati policiji tri puta tjedno.

– Mjera nije ukinuta, budući je određeno da traje do pravomoćnosti presude, a pravomoćnost naravno još nije na vidiku. Inače, istražni zatvor koji je ponovo određen može trajati najviše mjesec dana, što znači da će te mjere i dalje biti u primjeni nakon izlaska okrivljenika na slobodu. Pritvor za kazneno djelo za koje je propisana kazna zatvora od pet godina traje šest mjeseci i može se produžiti za još najviše šestinu, što u ovom slučaju znači najviše mjesec dana, a to znači da ide na slobodu 10. veljače, jer je 10. siječnja pritvoren – kazao nam je glasnogovornik Općinskog suda Denis Klarendić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...