zahtijevao je da dobije slobodno

Mario Little se vratio u Zadar, Nazor: “Suspendirat ćemo ga do daljnjeg, iz samovolje je sebi dao pravo da se odmara”

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Mario Little od utorka se nalazi u Zadru, službeno je potvrdio sportski direktor kluba, Branimir Longin.

Cijeli slučaj “Little” koji je jučer dobio i preveliki značaj zapravo je počeo puno ranije; Mario Little se u klubu nije pojavio još od prošle utakmice s Cibonom u polufinalu Krešinog kupa.

Suspenzija zbog nedozvoljenog odlaska u Ameriku traje od 18. veljače i na snazi će biti dok trener Nazor ne obavi razgovor s njim i odluči hoće li biti daljnjih sankcija, što je potvrdio i direktor KK Zadar, Željko Žilavec.

“Ono što mi možemo jest postupiti prema disciplinskom pravilniku kluba, donesenom prošle sezone, a po kojem nitko nije iznad kluba. Nas to neće koštati financijski, ali će nas koštati igre i homogenosti momčadi. Međutim, smatram da s ovom mjerom doprinosimo i čuvamo tu homogenost, kao i autoritet trenera što je osnovna stvar da bi momčad funkcionirala. Suspenzija teče još od 18. veljače pa na dalje. Trener će s njim obaviti razgovor i odlučiti hoće li ga uvrstiti natrag u sastav ili suspenzija nastavlja teći.” – poručio je Žilavec.

Ono što zasada znamo je da Mario Little neće konkurirati za sastav u utakmici protiv Cibone, zakazanom za četvrtak u 20.00 sati, što je dovoljan hendikep za zadarskog abaligaša, a ono što će se tek dogoditi ostaje na odluci trenera Nazora.

“Nažalost, ne možemo računati na Marija Littlea koji se jednostavno nije pojavio na treninzima te ćemo ga morati sankcionirati. Ništa nam drugo ne preostaje osim da ga suspendiramo do daljnjega. Vjerojatno je iz samovolje sebi dao za pravo da se odmara. Međutim, nama su ta dva mikrociklusa do sada bila od posebnog značaja da se ekipa digne pred težak period koji slijedi. Prvenstveno mislim na to da izborimo ostanak u ABA ligi. Ja kao trener nisam imao mogućnosti za ikakav drugačiji manevar osim da postupim kako sam postupio.” – komentirao je Ante Nazor.

No bitno je napomenuti da se Amerikancu nije izgubio svaki trag, kontakata s klubom je bilo. No, pravila se trebaju poštovati.

“Javljao se. Zahtijevao je da dobije slobodno, međutim nisam mogao dopustiti da toliki period bude slobodan, od zadnje utakmice kupa pa do utakmice s Cibonom.” – nadodao je Nazor i nastavio…

“Suspenzija je po pravilniku kluba od dva tjedna do dvije godine. Startala je u ponedjeljak, a u narednom periodu ćemo ocijeniti koliko će trajati.”

Bez obzira što će momčad dočekati “Vukove” bez svog ponajboljeg krilnog igrača, ovakvi propusti se moraju sankcionirati i poslužiti za primjer kako bi se uspostavilo disciplinirano ponašanje.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar