Marjana Botić: “Pod cijenu naše fizičke ugroze spremni smo braniti zgradu Županije od privatiziranja”

Županijska vijećnica Marjana Botić danas je uputila otvoreno pismo ministru državne imovine Goranu Mariću u vezi namjene zgrade Županije nakon najavljenog iseljenja županijskih ureda.

“Danas sam u svoje osobno i ime Kluba Akcije Mladih, Mosta i MO Poluotok čiju podršku imam, ministru državne imovine Mariću poslala otvoreno pismo u vezi namjene zgrade Županije nakon dobrodošlog, napokon iseljenja županijskih ureda.

Ta je zgrada u državnom vlasništvu i kako smo objasnili pod cijenu naše fizičke ugroze spremni smo je braniti od privatiziranja za još jedan većinu godine prazni hotel ili neko slično ortačko privatizacijsko iživljavanje koje iz Grada tjera stanovništvo jer je komunalni i prometni pritisak potpuno stihijski bačen isključivo na leđa lokalnog stanovništva. Jer gradska vlast nema pojma uopće o čemu se radi, a kamoli znanje za rješavanje komunalnih, prometnih i svih drugih problema.

Nadam(o) se i apeliram(o) na ministra Marića da neće ponoviti greške počinjene na zadarskom području, štoviše nadam(o) se da će sa jednakim oduševljenjem prihvatiti našu namjeru da se sadašnja zgrada županije preda za glazbenu naobrazbu djece i mladih, odnosno za koncertni ured i nadaleko poznate Glazbene večeri u sv. Donatu. Takva namjena nadamo se mapirati će Zadar kao kulturno središte glazbe i mladosti kroz cijelu godinu, a ta zgrada upravo na koncertnom području nudi ogroman potencijal potreban idejno potpuno zapuštenom i pizza cutovima i sličnim nebulozama prepuštenoj gradskoj jezgri. O mogućnosti da se majstorskim tečajevima i glazbenom naobrazbom u toj školi stvori začetak visokog glazbenog obrazovanja u Zadru, nećemo ni sanjati dok ne dobijemo privolu ministra Marića čije ministarstvo, u ime svih nas to ne zaboravimo, gospodari ovom zgradom.

U svemu tome imamo podršku mo Poluotok gdje smo od izbora u koaliciji Zadarski blok od početka ove godine u misiji vraćanja centra grada za život prvenstveno domaćeg stanovništva revitalizacijom i pogodnostima za mlade obitelji i obrtnike koji u Zadru žive i rade kroz cijelu godinu.

U sklopu toga kao županijska vijećnica pripremam prijedlog točke dnevnog reda za županijsku skupštinu koja se mora održati u ožujku, (zbog svih nemalih problema i Grad i Županija su prorijedili održavanje vijeća i skupština, ali ipak ljudi sve više vide svo zlo i neuspjehe dosadašnjih vlasti i bez tih formalnih točaka) gdje ćemo najaviti i definirati prijedlog javne uporabe zgrade na adresi Božidara Petranovića 8 u Zadru za glazbenu naobrazbu i koncerte, nakon preseljenja županijskih ureda, uz potpuno isključenje mogućnosti privatizacije.

U pismu ministru Mariću naglasili smo koliko je zlouporabljeno i suludo, sad kad je Hrvatska gospodarski na koljenima prodavati vrijednosti.

I koliko nas to podsjeća na privatizacijsku pljačku u ratu zbog koje trpimo društvene nepravde i gospodarski slom Hrvatske, a mi ih smatramo veleizdajom interesa Republike Hrvatske i protiv toga ćemo se boriti dok god odgovorni ne budu kažnjeni.

Ali ipak od kažnjavanja odgovornih smatram(o) važnijim pružiti našoj djeci mogućnost dostojanstvenog i kvalitetnog života u vlastitom gradu i zbog toga svi ovi osobni i napori Akcije mladih ne staju.

Zato smataramo da sadašnja zgrada županije ima svoju idelanu javnu namjenu kao obrazovni glazbeni i koncerni centar Zadra i Hrvatske.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...