Misteriozni nestanci; Tijelo Zadranke Ljubice Filipović Sorić nikad nije pronađeno, suprug priznao da je spakirao i bacio u kontejner

Za neke od nestalih je dokazano da su ubijeni. Za neke postoje samo indicije i nagađanja. Policija godinama traga, no gdje se nalaze njihovi ostaci ni dan danas nije poznato.

Zoran Sorić (64) je 2012. godine proglašen krivim i nepravomoćno osuđen na 13 godina zatvora zbog ubojstva supruge Ljubice Filipović Sorić (37).

Prema optužnici, Sorić je u prosincu 2009. godine u spavaćoj sobi podstanarskog stana u Zadru, nakon sukoba i svađe, suprugu udario šakom u glavu, uslijed čega je ona pala i udarila glavom o rub namještaja. Od ozljeda je preminula, a suprug je, umjesto da pozove Hitnu pomoć, izišao prošetati psa, odvezao se na piće u Zaton, te se potom vratio u stan i odlučio riješiti se tijela, pišu 24sata.

Mrtvu Ljubicu je omotao u deku, stavio u kartonsku kutiju, odnio u dvorište zgrade, te je u gluho doba noći bacio u kontejner za smeće. Vratio se u stan gdje je potom uklonio sve dokaze, oprao podove i posteljinu, a tijekom naredna dva, tri dana riješio se svih Ljubičinih stvari.

Ljubicu je policija godinu dana vodila kao nestalu osobu, a onda je Sorić sve priznao.

– Sve se odigralo u trenutku. Posvađali smo se, a onda je ona udarila mog psa. Dok sam ga stavljao u košaru vrišteći mi je skočila ne leđa. Okrenuo sam se i udario je šakom u predjelu glave. Pala je i udarila glavom u komodu. Prišao sam joj, vidio krv i opipao puls. Nije ga bilo. Odlučio sam sve prikriti i nastaviti život – ispričao je na sudu je umirovljeni pirotehničar Sorić.

Tijelo nesretne Ljubice do danas nije pronađeno i ona se dalje vodi kao nestala osoba, a njezina kći Dolores i dalje ne zna gdje je tijelo njene majke. Sud je odredio i da Sorić mora platiti 375.228 kuna, od čega se najveći dio odnosi na trošak pretrage zadarskog gradskog deponija na kojem su tražili tijelo ubijene Ljubice.

Dolores je i prva prijavila policiji nestanak majke.

Sorić je prvo tvrdio da ženu nije vidio nakon svađe, a istražitelji su kasnije u stanu našli dokaze da je žena ubijena, pišu 24sata.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...