Na Sveučilištu u Zadru otkriveni novi slučajevi lažnih diploma; “Profesorica” predavala povijest u gimnaziji

Na Sveučilištu u Zadru otkrivena još jedna lažna diploma na temelju koje je jedna osoba predavala u gimnaziji. Pronađena je i lažna svjedodžba u Centru za odgoj i obrazovanje.

Tijekom provjere diploma svih zaposlenika u sektoru obrazovanja, koju je naložila ministrica, na Sveučilištu u Zagrebu pronađene su tri krivotvorine, a u srijedu su iz Ministarstva znanosti i obrazovanja potvrdili da je ”Sveučilište u Zadru otkrilo lažnu diplomu iz povijesti s kojom je jedna gospođa predavala u gimnaziji. Uz lažnu diplomu, pronađena je i lažna svjedodžba u jednom od centara za odgoj i obrazovanje”, javlja Dnevnik.hr.

Podsjetimo, istraživačka priča iz Bosne i Hercegovine otkrila je korumpiranost sustava i s kojom se lakoćom može doći do diplome. Ministrica Blaženka Divjak naredila je provjere diploma u Hrvatskoj, pri čemu je otkrivena jedna krivotvorena diploma u osnovnoj i dvije u srednjim školama, od kojih je jedna gimnazija. Sve su otkrivene na Filozofskom fakultetu.

Ministrica je apelirala je na sve ravnatelje da u idućih godinu dana provjere sve diplome koje nisu provjerene. ”Ovo je poruka svima koji pokušavaju varati da to ne smiju raditi i da se jedino poštenim radom i poštenjem može napredovati”, poručila je ministrica znanosti i obrazovanja i zaključila da je akcija provjere diploma bila opravdana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...