Načelnik PU zadarske o slučaju Daruvarac: ”Policiji ruke nisu vezane, građani nemaju razloga za brigu”

Jučer je na slobodu pušten Darko Kovačević Daruvarac. Žrtva i njezina obitelj nisu željeli pred kamere, a iz više nam je izvora potvrđeno kako nisu napustili Zadar. O sigurnosti u tom gradu reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić razgovarao je s Antonom Dražinom, načelnikom PU zadarske.

Može li policija poduzeti što vezano za ovaj slučaj?

Policija ne može ograničavati ničije ustavne slobode, dakle pravo na kretanje. U ovom slučaju nisu izrečene zaštitne mjere, nisu naložene u izvršenje nikakve zaštitne mjere.

Jesu li u tom slučaju vama ruke vezane?

Policiji ruke nisu vezane. Temeljna zadaća policije je zaštita života i imovine i sprječavanje bilo koje kažnjive radnje. I u ovom slučaju policija će poduzimati određene radnje sukladno svojim sigurnosnim procjenama. Ukoliko bilo kakva ugroza bude prijetila i u ovoj situaciji, policija će poduzimati određene mjere i radnje.

U kojoj su fazi istraživanja prijetnji obitelji žrtve?

Policija je prije nekoliko dana imala jedan događaj vezano uz ovaj slučaj. Radi se o prijetnji preko društvenih mreža. Počinitelj je vrlo brzo pronađen i prijavljen.

Zadar posljednjih dana puni novinske stupce crne kronike. Imaju li građani Zadra razloga za brigu?

Građani Zadra nemaju razloga za brigu. Policija radi svoj posao na vrhunskoj razini. Sigurnost naših građana nije ugrožena. Ona subjektivno može biti poljuljana, kao što je u ovim događajima. Ali to je prije svega subjektivno promišljanje. Sva relevantna istraživanja govore suprotno. Ovo područje je sigurno. Grad Zadar kao mikrocjelina u Hrvatskoj je sigurna i ne možemo tvrditi da je sigurnost ugrožena na bilo koji način. Mnogi renomirani strani mediji su Zadar pretvorili u hit destinaciju i prošle godine, turističku destinaciju prošle godine, što dovoljno govori o sigurnosti građana grada Zadra i njihovih gostiju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...