Nazor najavljuje večerašnji susret s Cibonom: “Pozivam publiku da nam bude vjetar u leđa”

Zadrani nakon iznimno važne gostujuće pobjede u Sremskoj Mitrovici protiv Mege Bemax na domaćem terenu dočekuju momčad Cibone u sklopu 19. kola, ABA lige u kojoj je sudeći po trenutnoj situaciji na ljestvici pobjeda također itekakav imperativ.

Na današnjoj konferenciji za medije iz prve ruke saznali smo od zadarskog stratega, Ante Nazora što možemo očekivati u ovom derbi susretu između starih rivala.

“Bilo bi suludo kazati bilo što drugo nego da moramo ići na pobjedu i da nas jedino pobjeda zanima. Sigurno je da imamo veliki respekt prema ekipi Cibone, to je dobra ekipa. Igra jednu efikasnu napadačku igru i jednostavno ćemo se morati fizički angažirati na granici bola da uspijemo zaustaviti njihove napadačke akcije, posebno vanjski šut koji im je najjače oružje”, – komentirao je Nazor.

Uzevši u obzir da je Zadar ove sezone na gostovanju u sklopu 4. kola, HT Premijer lige prvo upisao uvjerljivi poraz od Cibone (76 – 55), a nepunih dvadeset dana od tog susreta u ABA ligi nanio jedan od značajnijih poraza na istom terenu, protiv identične momčadi Cibone (66 – 97), gledat ćemo zasigurno zanimljiv dvoboj između ove dvije momčadi.

“Nepoznanica nema puno, ali u ova dva susreta s njima koliko sam ja trener sugerira da su velike oscilacije na drugoj strani. Jedna utakmica praktički na plus 30, druga na minus 30 kod jedne i druge ekipe. To nas poziva na dodatan oprez, disciplinu i maksimalan angažman. Vezano uz zadnju utakmicu, bez obzira na pobjedu nama je potrebno puno više angažmana i taktičke discipline. Nadam se da ćemo to prikazati u sutrašnjoj utakmici.” – poručio je domaći trener.

Nedostatak dvojice zadarskih igrača, Krajine i Planinića sigurno da utječe na momčad iz više razloga.

“Osjeća se nedostatak intenzivno iz dana u dan, jer mi nemamo mogućnost koji put odigrati pet na pet. Jučer smo nakon dugo vremena na treningu to odradili, ali s pozitivne strane, odradili smo četiri na četiri gdje smo dobili napadačku i obrambenu dinamiku. Bilo bi dobro i što se tiče trenažnog procesa i samih minuta posebno da smo u situaciji gdje možemo odmoriti igrače koji nisu još dosegli taj natjecateljski nivo, primjerice Dašić i Žorić.”

Komentirajući momčad Cibone i njihovu igru u ovoj sezoni sigurno da postoji niz pojedinaca na koje bi trebali pripaziti u ovoj utakmici i svakako nikoga ne podcjenjivati, kao što smo to imali prilike vidjeti u nekim ranijim utakmicama gdje je zadarska momčad bila i više nego favorit.

“Tu momčad dobro poznajem i zaista ne bih ušao u ta hipotetska pitanja, jer sada svi znamo da će možda veći fokus biti na playmakeru Ljubičiću, na Markoti koji igra zaista dobro. Pilepić koji je sad njihovo pojačanje zbog kojeg su sad dosta jači nego u prethodnom susretu. Ali  Noačić koji nije u nekoj formi može ući u odličnu seriju vanjskog šuta. Recimo Gilbert koji igra 10 minuta, tog dečka dobro poznajem, znam da provodi 24 sata u dvorani. Na taj način se fokusirati na nekoga više na nekoga manje, nama je potrebna na svim pozicijama jedna maksimalna odgovornost i angažman i da na taj način pozivam i publiku; Vjerujem da ćemo biti pravi i da će to publika prepoznati. Nadam se da će nam to biti vjetar u leđa što nam je izuzetno potrebno na ovoj utakmici.” – istaknuo je Nazor i kratko se nadovezao..

“Samo pozitiva. S mula u more ćemo gađati ovaj put.”

“Gledam iz kola u kolo da je sve moguće. Zadnji put nas je potresao poraz od Krke. To nam je bio praktički nokaut, ali kažem i igrači i stožer i uprava je ostala hladne glave i sve smo napravili da se resetiramo za Sremsku Mitrovicu i sad je kud i kamo drugačija situacija. I ovo sada; ima još 4 kola i mislim da nemamo prava drugačije gledati nego iz kola u kolo, jer jedan poraz te baca u ABA 2, a pobjeda te diže da preskočiš neke ekipe koje su cijelo ovo vrijeme bile debelo ispred tebe. Još je rano za bilo kakve krugove.” – napomenuo je Ante Nazor.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...