proveden nadzor

Oglasilo se Ministarstvo obrazovanja: “Postoje propusti u radu ravnatelja Dragića”

N1 TV

O slučaju koji je potresao Hrvatsku, kada je srednjoškolac svojoj kolegici iz razreda usijanim vrhom upaljača u kožu utisnuo slovo “u” i reakciji ravnatelja koji je izjavio kako je to sve samo dječja igra, oglasila se ministrica obrazovanja Blaženka Divjak.

”Do sada je u nadzoru koji traje nedvojbeno utvrđeno da postoje propusti i nepravilnosti u radu ravnatelja, kao stručnog i poslovodnog voditelja Škole, no tek će se po konačno utvrđenom stanju moći utvrditi opseg i težina nepravilnosti, a prema čemu će se postupati u skladu s propisima i ovlastima.

Očekujemo da će u prvoj polovici sljedećeg tjedna biti okončan nadzor te će biti poznati svi detalji slučaja”, priopćeno je iz Ministarstva znanosti i obrazovanja. Ravnatelj zadarske Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Jozo Dragić kazao je kako snosi krivicu, a na pitanje očekuje li sankcije, odgovorio je: “Da, izgleda da očekujem sankcije”, prenosi Dnevnik.hr.

Ravnatelj tvrdi kako on nije izjavio da je slučaj žigosanja tijekom nastave “dječja igra”, već su mu to tako prezentirala sama djeca. Poručio je i kako nakon incidenta nije zvao policiju i hitnu pomoć jer su ga tako zamolila djeca. Na pitanje bi li sad postupio drugačije, kazao je da vjerojatno bi.

Protiv maloljetnika koji je kolegici iz razreda usijanim vrhom upaljača u kožu utisnuo slovo “u”, a slično je napravio i još jednom kolegi iz razreda, podnijeta je kaznena prijava zbog nanošenja tjelesnih ozljeda u svezi zločina mržnje.

Iz zadarske policije su poručili kako su u dogovoru s općinskim državnim odvjetništvom, maloljetnik nije priveden jer se smatra da nema opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela.

Podsjetimo, u zadarskoj Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi na Puntamici u srijedu je jedan učenik prvoga razreda srednje škole užarenim predmetom u obliku slova “u” opekao i doslovno žigosao jednu školsku kolegicu i jednoga kolegu.

Djevojka je pretrpjela dvije opekotine na ruci, dok je mladić opečen po vratu. Otac djevojke izjavio ja kako njegovoj kćeri nakon što je slučaj izašao u javnost, stižu poruke prijetnje.

U petak je potvrdio kako je njegovoj kćeri stigla još jedna prijetnja. Adem Shala, otac napadnute djevojčice otkriva: “Danas se desila još jedna prijetnja od neke druge osobe koja nije u tom odjelu škole i mala je pozvala nas roditelje”, rekao je.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar