Oglasilo se Ministarstvo obrazovanja: “Postoje propusti u radu ravnatelja Dragića”

O slučaju koji je potresao Hrvatsku, kada je srednjoškolac svojoj kolegici iz razreda usijanim vrhom upaljača u kožu utisnuo slovo “u” i reakciji ravnatelja koji je izjavio kako je to sve samo dječja igra, oglasila se ministrica obrazovanja Blaženka Divjak.

”Do sada je u nadzoru koji traje nedvojbeno utvrđeno da postoje propusti i nepravilnosti u radu ravnatelja, kao stručnog i poslovodnog voditelja Škole, no tek će se po konačno utvrđenom stanju moći utvrditi opseg i težina nepravilnosti, a prema čemu će se postupati u skladu s propisima i ovlastima.

Očekujemo da će u prvoj polovici sljedećeg tjedna biti okončan nadzor te će biti poznati svi detalji slučaja”, priopćeno je iz Ministarstva znanosti i obrazovanja. Ravnatelj zadarske Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Jozo Dragić kazao je kako snosi krivicu, a na pitanje očekuje li sankcije, odgovorio je: “Da, izgleda da očekujem sankcije”, prenosi Dnevnik.hr.

Ravnatelj tvrdi kako on nije izjavio da je slučaj žigosanja tijekom nastave “dječja igra”, već su mu to tako prezentirala sama djeca. Poručio je i kako nakon incidenta nije zvao policiju i hitnu pomoć jer su ga tako zamolila djeca. Na pitanje bi li sad postupio drugačije, kazao je da vjerojatno bi.

Protiv maloljetnika koji je kolegici iz razreda usijanim vrhom upaljača u kožu utisnuo slovo “u”, a slično je napravio i još jednom kolegi iz razreda, podnijeta je kaznena prijava zbog nanošenja tjelesnih ozljeda u svezi zločina mržnje.

Iz zadarske policije su poručili kako su u dogovoru s općinskim državnim odvjetništvom, maloljetnik nije priveden jer se smatra da nema opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela.

Podsjetimo, u zadarskoj Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi na Puntamici u srijedu je jedan učenik prvoga razreda srednje škole užarenim predmetom u obliku slova “u” opekao i doslovno žigosao jednu školsku kolegicu i jednoga kolegu.

Djevojka je pretrpjela dvije opekotine na ruci, dok je mladić opečen po vratu. Otac djevojke izjavio ja kako njegovoj kćeri nakon što je slučaj izašao u javnost, stižu poruke prijetnje.

U petak je potvrdio kako je njegovoj kćeri stigla još jedna prijetnja. Adem Shala, otac napadnute djevojčice otkriva: “Danas se desila još jedna prijetnja od neke druge osobe koja nije u tom odjelu škole i mala je pozvala nas roditelje”, rekao je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...