Općina Polača nije izglasala paušal, iznajmljivači će plaćati 750 umjesto 150 kuna po krevetu?

Još u utorak u Općini Polača trebalo se glasovati o paušalu, ali sazvana sjednica nije održana. Prijedlog paušala bio je 150 kuna, ali iznajmljivači su, zbog njegovog neizglasavanja, dobili 5 puta veći namet. ”Mi ćemo biti prinuđeni otkazati. Nećemo se više baviti time jer i ovo što sad imamo je previše”, kazao je jedan od iznajmljivača, Franjo Miljanović, donosi dnevnik.hr.

Sa 750 kuna paušala po krevetu, iznajmljivači su se našli na tankom ledu jer oko dnevnog reda vladajući se nisu uspjeli dogovoriti sami sa sobom.

”Nedostatak kvoruma, koji se nije mogao skupiti i nismo mogli organizirati sjednicu. Nije došao ni predsjednik vijeća ni zamjenik predsjednika vijeća”, rekao je Ljubomir Marčić, vijećnik Općine Polača (SDSS).

Svi se oni nalaze na nezavisnoj listi i sa SDSS-ovim Marčićem čine većinu u vijeću. Ali među njima danas vlada zavjet šutnje.

S druge strane, u vijećnicu uoči početka sjednice nije ušla ni oporba predvođena HDZ-om.

”Smatrali smo apsurdnim ulaziti u vijećnicu u kojoj nema nikoga. Dovoljna su bila samo dvojica s nezavisne liste da s nama čine kvorum. Za 150 kuna paušala dakako da bismo glasovali”, kaže HDZ-ov vijećnik Općine Polača Viktor Prtenjača.

Što bi se moglo dogoditi ako se predloženi paušal ne izglasuje, na vrijeme je Općinu Polača upozoravala matična Turistička zajednica.

”Žao nam je što se to dogodilo, no Turistička zajednica Zadarske županije podsjetila je sve turističke zajednice i sve jedinice lokalne samouprave u siječnju da paze na donošenje novog pravilnika te da postoji rok u kojem moraju izvršiti”, ističe direktorica TZ Zadarske županije Mihaela Kadija.

Nova sjednica, na kojoj će paušal, apsurdno ili ne, ponovno biti na dnevnom redu, zakazana je za 8. veljače, čak 9 dana nakon što je to zakonom propisano, donosi dnevnik.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...