loša sportska vijest

Ostali smo bez trojefa u Kupu “Krešimir Ćosić”, evo što kaže Nazor

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

U prvom polufinalnom susretu Kupa “Krešimir Ćosić” gledali smo infarktnu završnicu utakmice između Cibone i Zadra.

Zadar se, nakon isključenja Luke Žorića zbog ponovljenih tehničkih pogrešaka, uspio vratiti sa -20 i kod rezultata 79 – 78 imao priliku preuzeti vodstvo, ali nažalost, Lovre Bašić nezgodno se poskliznuo i izgubio posjed lopte.

Cibona je to u polukontri, na drugom kraju terena uspjela iskoristiti i povisiti prednost na 81- 78.

Do kraja utakmice, obje momčadi su se izmjenjivale na liniji slobodnih bacanja za konačnih 83 – 81 u korist “Vukova”.

“Čestitao bih Ciboni na plasmanu u finale, kolegi Veliću. Ključ je bio u otvaranju utakmice. Mi smo u njoj bili indisponirani, protivnik je bio agresivniji, kako u obrani tako i u napadu od nas. Cibona je šuterska ekipa. U par trenutaka na utakmici smo bili na streljani iza linije za tri poena i mi jednostavno nismo imali tu agresivnost na lopti, na liniji dodavanja i jednostavno nismo mogli prezentirati našu igru kakvu smo vidjeli u drugom poluvremenu, što nam ukazuje na jednu momčad sa dva lica. To je ključ, da smo mi pobijedili možda ne bi bilo ni fer, jer u utakmici treba igrati od početka do kraja, jer napadački i obrambeni kriterij mora biti jednak za sve igrače. Angažman mora biti jednak. Mi smo opet trebali, kao u jučerašnjoj utakmici tražiti raspoloženu obrambenu petorku te raspoloženu napadačku petorku, a to nije nimalo jednostavno kombinirati u utakmici ovakvog naboja i intenziteta. Nadam se da smo spoznali učinjene greške i da idemo naprijed. Neću spominjati da smo imali određene hendikepe što se tiče isključenja, što se tiče Vaughna koji je tu nominalno prvi play ekipe.”

O organizaciji zadnjeg napada, 30 sekundi prije kraja i potencijalnog preuzimanja vodstva, čuli smo što je bilo u planu sa kreiranom akcijom primarno za Bašića.

“Sami dogovor i naum je bio da moja momčad odigra dva napada. U prvom da Lovre iskreira napad sa pickom za sebe ili proigra Littlea i Vukovića. Dogodila se izgubljena lopta, tu se nema što dodati.” – otkrio je Nazor.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar