Osvrt gradonačelnika Grada Zadra, Branka Dukića na stranački performans SDP-a

Reakciju na jutrošnji performans SDP-ovaca ispred Gradske uprave, komentirao je gradonačelnik Branko Dukić, u priopćenju poslanom medijima.

Priopćenje prenosimo u cijelosti;

Iskorištavanje vijesti crne kronike, obiteljskih tragedija ili bilo kojeg oblika nasilja za političku promociju najniži je mogući oblik javne komunikacije. Već dugi niz godina isti ljudi spremni su narušavati ugled Zadra naglašavajući pojedinačne slučajeve kakve nažalost vidimo, i to u većem broju u drugim dijelovima Hrvatske i Europe.

Kao društvo, prema nasilju ne smijemo biti ravnodušni, dapače, svi dionici javnog života dužni su osuditi ga i sudjelovati svako u svom djelokrugu u radu na prevenciji.

Ne ulazim u pojedine kaznene slučajeve jer je to posao policije i pravosuđa, pogotovo kad govorimo o onima koji su u fazi istrage. Više puta sam do sada to javno napravio, ali ponavljam i ovaj put: osobno i kao čelnik grada osuđujem svaki oblik nasilja.

Predstavnici SDP-a nikako da nauče koji je djelokrug rada gradske uprave što i nije čudno s obzirom na to da nikad nisu obnašali vlast. Zadar je grad ugodan za život, a mnogi nam zavide na kvaliteti života koja podrazumijeva i sigurnost građana. Da, nažalost događaju se kaznena djela, no ponavljam – u manjoj mjeri nego u velikim gradovima zapadnih demokracija kojima težimo, ali radi se prije svega o poslu kojim se bave policija i pravosuđe.

Obilježje Zadrana je da se ujedinimo kad god je interes grada u prvom planu i da ostavimo sitna neslaganja po strani. Naša obaveza je da zajedno stvaramo pozitivnu klimu pogodnu za život, nove investicije i radna mjesta.

Znam da grad raste i obnavlja se svakim danom. Znam da sve službe ovog grada nesebično rade da nam ovaj grad bude što ljepši.

Članovima SDP-a želim što više ideja kako dodatno unaprijediti život u gradu. Neka nas svojim radom i kreativnošću natjeraju na još veći entuzijazam za razvoj grada. Politikom spominjanja grada u negativnom kontekstu i sami postaju zarobljenici vlastite negativnosti, a nije da im je to pomoglo na izborima. Predlažem da se masovno upišu na policijsku akademiju i pravni fakultet, moguće da će tu imati više uspjeha, a i dati konkretan doprinos kvaliteti života naših građana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...