Pada li presuda Daruvarcu? Slučaj komentirao glasnogovornik suda Denis Klarendić

Zbog pogreške sutkinje Općinskog suda u Zadru Mitre Meštrović presuda Darku Kovačeviću Daruvarcu (31) mogla bi biti ukinuta. Ona je tog 10. siječnja pročitala tekst presude a na pisanom otpravku presude se nalaze datumi od mjesec dana ranije.

Otpravak pobuđuje sumnju da je sutkinja presudu Daruvarcu donijela mjesec dana prije ročišta na kojem mu je stvarno izrekla osudu, što bi značilo da je sutkinja Daruvarca osudila unaprijed, a da nije održala niti jedno ročište.

– Ne mogu komentirati nepravomoćne sudske odluke. U svakom slučaju gledao sam sadržaj zapisnika presude i pisani otpravak presude i tu nemam nikakvih odstupanja osim u datumima. Sud u svakoj fazi postupka, sukladno zakonu, može otkloniti taj nedostatak – rekao je Denis Klarendić, glasnogovornik zadarskog suda, prenosi 24sata.

Nije mogao komentirati kako se sutkinja pripremala.

– To su omaške u pisanju, takav dio se ispravlja po službenoj dužnosti – rekao je i dodao kako se svaki sudac priprema prije donošenja odluke, slaže tekstualni kostur svoje presude i onda ga finišira.

– Nemoguće je napisati 70 strana u jednom danu – rekao je i ponovio da se pisani otpravak presude i sadržaj zapisnika razlikuju se samo u datumu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...