Počelo preseljenje u novu zgradu terminala

– U skladu s dinamičkim planom preseljenja Lučka uprava Zadar jučer je počela selidbu u novu zgradu terminala. Carinska služba i granična policija nastavit će rad u novim prostorijama najkasnije do sedmoga ožujka, a u drugoj će se fazi organizirati granični prijelaz za RO-RO koji će biti spreman do otvaranja linije Zadar – Ancona.

Lučka uprava Zadar jučer je započela selidbu u novu zgradu terminala i očekuje se da će se preseliti do kraja sljedećeg tjedna. Sljedećega tjedna preselit će se i policijska oprema iz privremenog graničnog prijelaza u zgradu terminala. Kroz desetak dana započet će prodaja Jadrolinijinih karata u zgradi terminala, a početkom prodaje karata promijenit će se i položaj autobusne stanice za koju je napravljena nadstrešnica. Lučka će se kapetanija seliti prema svome programu, budući da njeno preseljenje ne utječe na rad terminala.

Prvi kruzer, Costa Venezia, dolazi sedmoga ožujka te će na novome terminalu sve biti spremno za doček.

Sukladno Zakonu o prostornom uređenju, Lučka uprava Zadar podnijela je zahtjev za promjenu namjene i uporabe privremene zgrade terminala. Tim zahtjevom promijenit će se namjena privremene zgrade terminala u zgradu Lučkog kontrolnog centra. Zgrada se arhitektonski uklapa uz novu zgradu terminala te posjeduje svu potrebnu infrastrukturu, uključujući i 90 parkirnih mjesta.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...