Portal Emerging Europe; Silba na popisu 19 destinacija Europe koje morate posjetiti u 2019.

Portal Emerging Europe koji se fokusira na socijalna, politička, ekonomska i kulturna pitanja srednje i istočne Europe, objavio je članak pod nazivom “19 europskih destinacija koje morate posjetiti u 2019. godini”.

Ako ste štedjeli za putovanje, a volite neotkrivena i nekomercijalna mjesta ili vas samo zanima koje destinacije predlaže ovaj ugledni portal, donosimo popis.

Na njemu je Lviv, Ukraine, Lublin, Poland, Oradea, Romania, Batumi, Georgia, Parnu, Estonia, Tirana, Albania, Naftalan, Azerbaijan… Od destinacija u susjedstvu, valja posjetiti Piran, Slovenia, Ohrid, Macedonia, Budva, Montenegro, Mostar, Bosnia…

Interesantne destinacije portalu Emerging Europe jesu i Debrecen, Hungary, Plovdiv, Bulgaria, Tatranska Lomnica, Slovakia, Prishtina, Kosovo, Yerevan, Armenia i Grodno, Belarus.

Ono što nas posebno raduje jest da je na spomenutom popisu mjesta koja morate posjetiti u ovog godini, otočić zadarskog arhipelaga – bajkovita Silba!

Portal najprije napominje i divi se činjenici da na Silbi nema automobila, pa zaključuje kako je ovo idealno mjesto za istinske hedoniste, umjetnike i sve one koji preferiraju alternativan način života. Spominje se tvrđava iz 16. stoljeća, kao dragulj otoka, umjetnička galerija s djelima kiparice Marije Ujević Galetović. Ljeti je Silba poznata po brojnim kulturnim događajima, a iz nje se, upoznaje portal čitatelje, dolazi trajektom iz Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...