Proljeće u veljači; Temperature ovog tjedna rastu, bit će i do 20°C

Danas nas očekuje promjenjiva naoblaka, ali uglavnom će se zadržati suho vrijeme, kao što će biti i tijekom sunčanije srijede i četvrtka, ali ne i početkom novoga mjeseca.

Temperature idu do 20°C u hladu

Zoran Vakula u svojoj prognozi za HRT javlja kako će početkom novog mjeseca biti oblačnije, uz povremenu mjestimičnu kišu, u gorju vjerojatno i snijeg.

Ipak, dodaje kako snijeg nije siguran, ali iznadprosječno visoka temperatura zraka jest.

Iznadprosječno visoka temperatura očekuje se do četvrtka kada ćemo imati svojevrsno proljeće na kraju veljače, javlja Vakula i dodaje kako će temperature ponegdje rasti i do 20°C u hladu.

Još danas i sutra se na Jadranu očekuje slabije jugo i jugozapadnjak, a potom opet bura.

Detaljniju prognozu za sljedeće dane za HRT je pripremio Tomislav Kozarić iz Službe za analizu i prognozu DHMZ-a.

Vrijeme danas

“U utorak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti uglavnom suho uz promjenljivu naoblaku. A najveća razlika bit će u dnevnoj temperaturi zraka koja će porasti i do 13 °C. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak.

U središnjoj Hrvatskoj također promjenljivo oblačno i uglavnom suho. Vjetar slab, a prema kraju dana ponegdje umjeren sjeverni. Najniža temperatura od -2 do 0 °C, a najviša od 12 do 15 °C, moguće i malo viša.

Podjednako i vrijeme i najviša temperatura bit će i u gorskim predjelima i na sjevernom Jadranu, gdje će puhati slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak. More malo i umjereno valovito. Jutarnja temperatura u gorju oko 0 °C, na moru od 4 do 9 °C.

U Dalmaciji promjenljiva naoblaka iz koje uglavnom u sjevernom dijelu kratkotrajno može biti i slabe kiše. Puhat će umjerena i jaka bura i sjeverozapadnjak, a more biti umjereno valovito, na otvorenom i valovito. Poslijepodnevna temperatura između 13 i 17 °C.

Na jugu Hrvatske barem djelomice sunčano, također uz umjerenu i jaku buru i sjeverozapadnjak te većinom umjereno valovito more. Najniža jutarnja temperatura oko 0 °C u zaobalju, na obali do 7 °C, a najviša dnevna oko 15 °C”, prognozira Tomislav Kozarić.

Puno sunca na kopnu u ostatku tjedna

“Uz mnogo sunca proljetna toplina na kopnu se nastavlja i zadnja dva dana veljače, a u petak i subotu promjenljivo oblačno i mjestimice kiša te niža dnevna temperatura. Sjeverni i sjeveroistočni vjetar će oslabjeti, pa u četvrtak ujutro može biti magle, a zatim će prolazno zapuhati jugozapadnjak.

I na Jadranu u srijedu i četvrtak mnogo sunca, a do srijede još i bura, ponegdje i jaka s olujnim udarima. U četvrtak će okrenuti na jugo, a u petak će kiše najprije biti na sjevernom Jadranu. No već je u drugom dijelu subote izgledno razvedravanje.

Temperatura se neće zamjetno mijenjati, te će i dalje biti razmjerno toplo”, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...