RADI SE O 20 ODLUKA?; Iz KK Zadra otkrili: “HKS je utvrdio sudačke propuste te će suci snositi sankcije!”

Na konferenciji za novinare uoči utakmice 15. kola u HT Premijer ligi između Zadra i Cibone govorili su Ante Nazor, trener i Željko Žilavec, direktor kluba.

– Za ovu utakmicu istaknuo bih da želimo onakvo izdanje Zadra kakvo je bilo završnih 15 minuta na nedavnoj polufinalnoj utakmici Kupa Krešimira Ćosića u Splitu. Tada smo, podsjećam, stigli veliki rezultatski zaostatak jer smo bili rastrčani, koncentrirani i precizni i došli smo u situaciju za pobjedu. Nadalje, jedna od bitnijih stvari iz našega kuta u predstojećoj utakmici bit će limitiranje uspješnosti suparnikova vanjskoga šuta. U tom su elementu oni veoma jaki i doista ćemo trebati sve učiniti da bismo bili dovoljno obrambeno djelotvorni – kazao je Ante Nazor.

Glede sastava momčadi u odnosu na prošle utakmice, bit će promjena.

– Već neko vrijeme u radnom su režimu i Krajina i Planinić i oni će biti na raspolaganju. Nažalost, izostat će Vaughn koji ima zdravstvenih poteškoća, a nema ni Littlea.

Potonji je, kaže Nazor, samovoljno uzeo odmor poslije završnice kupa u Splitu.

– Jednostavno se nije pojavio na obveznim treninzima. Sukladno klupskom pravilniku ja sam ga suspendirao i njega još nema, dakle s Cibonom neće igrati.
Nazor nije htio špekulirati o tomu kad bi se i hoće li se Little uopće vratiti, a direktor Žilavec kratko je odgovorio da su prema njemu izmirene obveze što znači da u tomu nema razloga za nedolaske na posao.

– Klub je iznad svih, to svatko treba znati. Littleov potez podliježe sankcijama i one su već aktivirane – dodao je Žilavec.

Pitanje je što će dalje biti s Littleom. Možda više nikad ne zaigra u majici Zadra, ali bez sporazuma sa Zadrom, ne može nikamo. Zapravo, mogao bi kao i sunarodnjak mu Glen Davis (bivši igrač u NBA) koji pod ingerencijom FIBA-e do daljega nigdje u svijetu ne može igrati dok Zadru ne plati odštetu. Navodno, sad je negdje u Japanu, u nekom natjecanju izvan FIBA-e…
Osim o Littleu, direktor Žilavec govorio je i o još nekim stvarima.

– U prošloj utakmici Zadra i Cibone na Višnjiku, u ABA ligi, koja je bila relativno mirna, klub je ipak sankcioniran s tri tisuće eura (tvrdi predmet na parketu, vrijeđanje sudaca i suparničke momčadi), pa i ovom prilikom želimo podsjetiti navijače da se u četvrtak suzdrže od ponašanja koje u konačnici klubu nanosi štetu. Ističem da će biti otvorena sva četiri ulaza, te da će režim nadzora biti uobičajen za utakmice koje poput ove spadaju u derbije.

Zanimljivo je bilo čuti i ponešto o odjecima s polufinala Kupa Krešimira Ćosića u Splitu kad je Zadar i službeno od HKS-a tražio susret i razgovor o eklatantnim sudačkim pogreškama koje su utjecale na rezultat.

– Sportski direktor Branimir Longin i ja bili su u HKS-u i razgovarali s vodstvom saveza i predstavnicima Udruge sudaca. Utvrđeno je, uz ostalo, da su postojali sudački propusti i previdi i informirani smo da će suci snositi sankcije prema pravilnicima Udruge sudaca. Uz to zajednički smo konstatirali da nije utvrđena namjera, te da zbog pomlađivanja sudačkih redova treba imati razumijevanja jer i suci, kao i igrači, trebaju vrijeme za sazrijevanje.

Neslužbeno, prema izvorima bliskima HKS-u, doznali smo da je utvrđeno najmanje 20 odluka na štetu Zadra, te da suci Herceg i Radojković stanovito vrijeme neće suditi Zadru. U kontekstu te utakmice treba promatrati i određene mjere koje je KK Zadar primijenio u odnosu na svog igrača Luku Žorića.

– Razgovarali smo i Luka je svjestan cijele situacije. KK Zadar izrekao mu je određenu kaznu za njegova reagiranja na toj utakmici. On će, dakako, biti u sastavu i u četvrtak i nadalje – zaključio je Željko Žilavec.

Prodaja ulaznica za utakmicu Zadar – Cibona (četvrtak, 20 sati) bit će na dan utakmice od 10 sati do početka treće četvrtine na blagajni Višnjika. Cijene su 30 kuna za tribine, 40 kuna za prsten, teleskop i press tribinu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...