putem sindikalnih predstavnika

Radnici Liburnije traže povećanje plaće, reguliranje smjena i prijem kod gradonačelnika Dukića

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Radnici Liburnije d.o.o. Zadar putem svojih sindikalnih predstavnika traže od Uprave tvrtke povećanje osnovice plaće barem 10 %, te traže izmjene i dopune Kolektivnog ugovora u svezi reguliranja noćnog rada, tjednog odmora, putnih troškova, kao i povećanje drugih materijalnih prava, naknada i dr.

U svezi s navedenim, a posebno u svezi zahtjeva za povećanjem plaća radnicima Liburnije d.o.o. Zadar, Teritorijalni Ured SSSH Zadar po pravnom povjereniku Vedran Uranija i sindikalno povjereništvo Podružnice SPIVH-a pri Liburniji d.o.o. Zadar, odnosno po sindikalnom povjereniku Marinu Sikiriću, zatražit će prijem kod gradonačelnika Grada Zadra g. Branka Dukića i argumentirano obrazložiti predložene i opravdane zahtjeve radnika za povećanjem plaća, kao i reguliranjem i povećanjem drugih materijalnih naknada.

Upravi Liburnije, odnosno direktoru g. Edvinu Šimunovu, bit će upućen zahtjev za sastanak u svezi izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora, koji je zaključen u toj tvrtki prije dvije godine.

“Sindikalni predstavnici pridržavaju pravo na poduzimanje odgovarajućih sindikalnih akcija u skladu sa Zakonom i Kolektivnim ugovorom, u slučaju potrebe i neispunjavanja sindikalnih i radničkih zahtjeva za povećanjem plaća i drugih zahtjeva za reguliranjem i povećanjem materijalnih prava”, kaže Vedran Uranija, pravni povjerenik SSSH Zadar.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar