vesna burčul

Ravnateljica zadarskog Centra za socijalnu skrb: “Majka i danas negira nasilje u obitelji, nikad ga nitko nije prijavio”

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zadar Vesna Burčul komentirala je slučaj tragičnog obiteljskog nasilja na Pagu.

– Obitelj je bila korisnica naših prava, vodili su se različiti postupci, ali moram reći da nikada ništa nije upućivalo na ovakav ishod, niti je moguće predvidjeti ovakav brutalan i radikalan ishod”, kazala je ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zadar Vesna Burčul.

– Još uvijek su naši korisnici, ali nikada nasilje nije bilo prijavljeno, majka je i danas bila ovdje kod nas i u tom smislu negirala da je ikada bilo ikakvo nasilje i sumnjivo ponašanje koje bi uopće bilo slutnja ovako radikalnog čina, kazala je Burčul i potvrdila je da je obitelj pod nadzorom centra bila zbog najstarije kćeri koja sada ne živi s obitelji i koja nije zajedničko dijete partnera.

Zadnji nadzor bio je u 2018. godini, ali ne zbog najstarije kćeri.

Radi zaštite osobnih podatka obitelji, ali i činjenice da je u tijeku policijska istraga, navela je da ne može iznositi detaljne informacije.

Upitana je li bilo propusta u radu Centra, odgovorila je:

– Mislim da nema tog stručnjaka, a i prema mom iskustvu, prije nego li sam postala ravnateljica radila sam zaštitu djece, nema tog eksperta koji može ovakvu situaciju predvidjeti. Kad imate psihički bolesnu osobu, možete se konzultirati i s ekspertima u tom dijelu, ali opet ne možete dobiti decidiran odgovor.

Na pitanje što će biti s djecom, odgovorila je da najprije treba vidjeti kakav će biti ishod njihovog liječenja, ponajprije sedmogodišnjakinje.

– Svakako ide zaštita djece, to će se napraviti po pravilu struke, kazala je Burčul.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar