Ravnateljica zadarskog Centra za socijalnu skrb: “Majka i danas negira nasilje u obitelji, nikad ga nitko nije prijavio”

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zadar Vesna Burčul komentirala je slučaj tragičnog obiteljskog nasilja na Pagu.

– Obitelj je bila korisnica naših prava, vodili su se različiti postupci, ali moram reći da nikada ništa nije upućivalo na ovakav ishod, niti je moguće predvidjeti ovakav brutalan i radikalan ishod”, kazala je ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zadar Vesna Burčul.

– Još uvijek su naši korisnici, ali nikada nasilje nije bilo prijavljeno, majka je i danas bila ovdje kod nas i u tom smislu negirala da je ikada bilo ikakvo nasilje i sumnjivo ponašanje koje bi uopće bilo slutnja ovako radikalnog čina, kazala je Burčul i potvrdila je da je obitelj pod nadzorom centra bila zbog najstarije kćeri koja sada ne živi s obitelji i koja nije zajedničko dijete partnera.

Zadnji nadzor bio je u 2018. godini, ali ne zbog najstarije kćeri.

Radi zaštite osobnih podatka obitelji, ali i činjenice da je u tijeku policijska istraga, navela je da ne može iznositi detaljne informacije.

Upitana je li bilo propusta u radu Centra, odgovorila je:

– Mislim da nema tog stručnjaka, a i prema mom iskustvu, prije nego li sam postala ravnateljica radila sam zaštitu djece, nema tog eksperta koji može ovakvu situaciju predvidjeti. Kad imate psihički bolesnu osobu, možete se konzultirati i s ekspertima u tom dijelu, ali opet ne možete dobiti decidiran odgovor.

Na pitanje što će biti s djecom, odgovorila je da najprije treba vidjeti kakav će biti ishod njihovog liječenja, ponajprije sedmogodišnjakinje.

– Svakako ide zaštita djece, to će se napraviti po pravilu struke, kazala je Burčul.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...