“Samostalno u novi život”; Humanitarni koncert za pomoć Dariji Šimunov i Leoni Vrtjel u Arsenalu

U sklopu humanitarne akcije “Samostalno u novi život” organizira se humanitarni koncert za Dariju Šimunov (34) i Leonu Vrtjel (6) kojima je potreban novac za skupe terapije kako bi bile u mogućnosti hodati i voditi “normalan” život. Tjedan dana takvih terapija košta gotovo 10 tisuća kuna što nijedna od njih ne može priuštiti.

Koncert će se održati 20. 2. u Arsenalu u Zadru s početkom u 20:00h. Ulaznice koštaju 40 kn te će se prodavati u Arsenalu i na štandu na Narodnom trgu. Izvođači koji nastupaju su: Tiho Orlić, Giuliano, Grupa Best, Banana Band i Martine Thomas (Black Coffee) te gosti iznenađenja.

Darija Šimunov već je poznata javnosti s obzirom da se godinama bori sa svojom bolesti koja ju je 2006. prikovala za krevet. Zbog početne krive dijagnoze, godina se pogrešno liječila od multiple skleroze iako je kasnije utvrđeno da pati od neuroborelioze uzrokovane ugrizom krpelja. Nakon mnogo godina ležanja u krevetu, sada treba robotsku terapiju kako bi nakon više od 12 godina ponovno prohodala.

Leona Vrtjel rođena je 17.6.2012. i nakon godinu dana dijagnosticiran joj je  specifičan oblik cerebralne paralize – tetrapareza spastica. Zahvaljujući naporima i odricanjima roditelja, Leona je uspjela naučiti samostalno hodati 10 koraka. Za sve više od toga treba ići na specijalizirano liječenje.

Poliklinika Glavić u Dubrovniku nudi liječenje robotima koji uče hodati na način da rehabilitiraju mozak, odnosno neki drugi zdravi dio mozga preuzima funkciju oštećenog dijela. Nakon prekida terapije efekt je trajan što nije slučaj kod klasične fizikalne terapije.

Donacije se mogu uplatiti i na sljedeći račun:
HR4424070003105786486

OTP banka

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...