Senzacija iz Japana, Kobayashi „leti“ prema konačnoj pobjedi

Sezona zimskih sportova lagano ulazi u svoju završnicu i dobija konačni rasplet. Najatraktivniji sport u ovom periodu godine su skijaški skokovi. Veliki broj gledatelja dolaze na natjecanja kako bi uživali u skokovima i letovima najboljih svjetskih sportista u ovoj olimpijskoj disciplini.

Jedna od najvećih senzacija ove zime je japanski skakač Ryoyu Kobayashi.

Mladi 22-godišnji skakač iz malog mjesta Hachimantai je oduševio svjetsku sportsku javnost sa ovogodišnjim nastupama i izvedbama u svjetskom kupu. Japanski skakači su poznati po vrhunskom stilu i po tome su prepoznatljivi u svjetskom kupu, ali do sada nisu imali osvajača svjetskog kupa i često im je bilo teško spojiti umjetnički dojam sa dužinom skoka kako bi pobjeđivali u kontinuitetu na natjecanjima. U jubilarnoj 40-oj sezoni prema trenutnom stanju na ljestvici i formi, Kobayashi prema kladionicama predstavlja glavnog favorita da donese Japanu prvu titulu pobjednika svjetskog kupa.

Imali su Japanci Kazayoshi Funakija kojem je u sezoni 1997/1998 veoma malo trebalo da postane pobjednik svjetskog kupa, ali ga je u zanimljivoj završnici pobjedio Slovenac Primož Peterka. Noriaki Kasai je sezonu kasnije borbu vodio sa Martinom Schmittom i Janne Ahonenom ali ni on nije uspio, tako da cjelokupna sportska javnost u Japanu očekuje sada taj uspjeh od Kobayashija.

Završnica svjetskog kupa je i ove sezone na kultnoj „skakačkoj ljepotici“ Planici u našem susjedstvu. Najveća prijetnja mladom Japancu su prošlogodišnji osvajač velikog kristalnog globusa Kamil Stoch i austrijska zvijezda Stefan Kraft. Trenutni poredak svih natjecatelja možete pronaći na bilo kojoj svjetski poznatoj online kladionicamo, poput 10Bet koja je ima odlične recenzije.

Da li će se Kobayashi moći oduprijeti pritisku javnosti koja od njega to čekuje i donijeti u Japan prvi trofej svjetskog kupa ili će ga neko od konkrencije prestići ostaje nam da vidimo u posljednjem tjednu mjeseca ožujka.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...