Španjolci sigurni da je ovo glavni razlog zašto Modrić ponovo leti terenom

Španjolski dnevnik As naglašava kako je Santiago Solari odmarao Luku Modrića u čak sedam utakmica otkad je preuzeo klupu Reala i tako izvukao iz njega maksimum u bitnim okršajima u kojima je igrao svih 90 minuta.

Hrvatski 33-godišnji reprezentativni kapetan nakon nekoliko mjeseci traženja forme ponovo dobiva pregršt pohvala španjolske javnosti za svoje nastupe u dresu Reala.

Posebno su na Pirinejskom poluotoku impresionirani onime što je prezentirao ove subote u gradskom derbiju protiv Atletica, kada je u pobijedi 3:1 kompletirao najviše dodavanja od svih igrača ‘kraljevskog kluba’ (91%) te upisao još jednu asistenciju, ovaj put za pogodak Garetha Balea.

Otkad ga je Solari gurnuo prema naprijed i oslobodio od potpune odgovornosti u obrambenoj formaciji Modrić je zabio tri gola i tome dodao šest asistencija, a Real pod njegovim vodstvom ponovo izgleda kao momčad koja može otići do kraja u Ligi prvaka, peti put u zadnjih šest godina.

U Španjolskoj su uvjereni da je razlog Lukinog procvata doziranje od strane novog trenera Reala. Naime, Santiago Solari ga uopće nije koristio u sedam utakmica od 25 otkad je na klupi madridskog kluba, štedeći ga za bitne susrete u kojima se od njega traži maksimalan učinak na terenu.

S obzirom da dob i koliko je bio potrošen prošlih godina i na SP-u u Rusiji, Modriću takav status u momčadi itekako odgovara.

U sljedećem kolu u Primeri zna se da će zbog žutih kartona protiv Girone ponovo odmarati, no Solari teško da će se kockati u srijedu protiv Ajaxa u Amsterdamu, u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka pa možemo Luku očekivati u prvom planu na travnjaku, piše tportal.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...