Cestitka_Uskrs

Stanje 7-godišnjakinje se ozbiljno komplicira, ima krvarenje u mozgu i oko jetre, razmišlja se o transportu u Zagreb!

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u četvrtak da će liječnički konzilij zadarske bolnice uskoro odlučiti trebali li sedmogodišnju djevojčicu, čije se stanje pogoršava nakon što je jutros teško ozlijeđena na Pagu, prebaciti na liječenje u neku od zagrebačkih bolnica.

“Od 9 sati stalno sam u kontaktu, i pisanom i usmenom, s bolnicom u Zadru. Na žalost, stanje se ozbiljno komplicira. Od četvero djece dvoje nemaju ozljede opasne po život, a dvoje ima. Međutim, kod jedne curice u posljednjim satima razvija se krvarenje u mozgu i oko jetre te smo pripremili Klaićevu i Rebro da su je spremni preuzeti”, rekao je Kujundžić novinarima po izlasku iz Vlade.

“Sada će početi konzilij na kojem će liječnici u Zadru donijeti prosudbu koliki je rizik od transporta. Vladin zrakoplov je spreman i ako bude procjena da je bolje da se djevojčicu premjesti na Rebro, ići će se u transport”, kazao je Kujundžić.

Od četvero djece koju je u Pagu s prvog kata obiteljske kuće bacio otac, troje ih je teško ozlijeđeno, a najteže 7-godišnja djevojčica koja je na odjelu intenzivne medicine zadarske bolnice stavljena na mehaničko disanje. Kada joj se stanje stabilizira razmišlja se o njezinu transportu u Zagreb, izvijestili su zadarski liječnici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...