Sva lica veljače; Iznenadit će vas današnji raspon temperatura

U četvrtak će biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Ujutro u središnjim predjelima moguća je ponegdje magla. Vjetar slab, a u Slavoniji, Baranji i Srijemu te i u Podravini povremeno umjeren sjeverozapadni. Prema otvorenom moru puhat će umjeren do jak sjeverozapadnjak, a uz obalu umjerena do jaka bura i sjeverni vjetar, krajem dana ponegdje i s olujnim udarima.

Najniža jutarnja temperatura zraka između -4 i 0, na Jadranu 4 i 8, a najviša dnevna od 8 do 12, na Jadranu od 13 do 16 °C, prognozira Državni hidrometeorološki zavod.

‘U četvrtak će u istočnoj Hrvatskoj biti djelomice sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom. Puhat će mjestimice umjeren sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 1 °C, a najviša dnevna između 9 i 11 °C.

Podjednaka će temperatura biti i u središnjoj Hrvatskoj, uz djelomice sunčano vrijeme i promjenljivu naoblaku, te uglavnom slab sjeverni vjetar. Ujutro ponegdje moguća kratkotrajna magla.

U gorju djelomice sunčano, a na sjevernom Jadranu će oblaka biti još manje. Ujutro po kotlinama mjestimice magla ili niski oblaci. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u gorju i unutrašnjosti Istre od -4 do -2 °C, a uz obalu između 5 i 8 °C. Najviša dnevna od 6 do 8 °C, na moru između 12 i 15 °C.

Na srednjem i južnom Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije barem djelomice sunčano, mjestimice s umjerenom naoblakom. Uz obalu puhat će umjerena i jaka bura, osobito potkraj dana na udare i olujna, a prema otvorenome moru sjeverozapadnjak. More većinom umjereno valovito i valovito. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 6 °C, a najviša dnevna između 12 i 15 °C’, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović.

Istočna Hrvatska

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Minimalna temperatura zraka od -1 do 1, a maksimalna od 8 do 10 C.st.

Središnja Hrvatska

Djelomice sunčano. Ujutro mjestmice moguća magla. Vjetar uglavnom slab. Minimalna temperatura zraka od -3 do 0, a maksimalna od 9 do 12 C.st.

Gorski kotar i Lika

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. U Lici mjestimice ujutro moguća magla. Minimalna temperatura zraka od -4 do -1, a maksimalna od 5 do 9 C.st.

Sjeverni Jadran

Pretežno sunčano mjestimice uz umjerenu naoblaku. Umjerena, do kraja dana mjestimice i vrlo jaka bura, a podno Velebita mogući i olujni udari. Minimalna temperatura zraka od 4 do 8, a maksimalna od 12 do 15 C.st.

Dalmacija

Sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Na otvorenom moru mjestimice jak sjeverozapadnjak, a uz obalu umjerena do jaka bura, do kraja dana lokalno i vrlo jaka. Minimalna temperatura zraka od 4 do 7, a maksimalna od 13 do 16 C.st.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...