Pobjednik Dore

Tko je Roko Blažević koji će nas predstavljati u Izraelu? Plesao je hip-hop, pjevao u mjuziklima i pobijedio u srpskom talent showu

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Obožavam pjevati. Pjevam otkad znam za sebe, od četvrte godine pjevušio sam u stanu pa su me s pet godina upisali u glazbenu školu, u koju sam išao gotovo 10 godina. Dobio sam priliku pokazati što mogu, njihov show je puno gledaniji od bilo kojeg našeg i činilo mi se da bi mogao biti dobra odskočna daska, pa sam pokušao – kazao je Roko.

Roko Blažević nova je zvijezda hrvatske glazbene scene. Za 18-godišnjeg Splićanina to je samo kruna dosadašnje karijere koja je počela na malim ekranima.

Upoznali smo ga još 2011. u Supertalentu, a prije tri godine na RTL-ovim Zvjezdicama odlično je otpjevao “Tajno moja” Toše Proeskog. No, Roko u toj sezoni nije ušao ni u finale, u kojem je na kraju pobijedio Dino Miklaužić.

Roko je nakon toga počeo suradnju s Random Stipišićem i Lukom Mrduljašem, sinovima Zlatana Stipišića Gibonnija i Tome Mrduljaša. Na YouTubeu su izdali i nekoliko obrada poznatih pjesama, a već tada smo mogli vidjeti Rokov vanserijski talent.

Ono što nije prepoznao hrvatski žiri, prepoznao je onaj u Srbiji. Blažević se prijavio na “Pinkove Zvezdice” i na kraju suvereno pobijedio između ostalog maestralno otpjevavši Dallinog “Carusa” i Oliverov “Nocturno”.

– Obožavam pjevati. Pjevam otkad znam za sebe, od četvrte godine pjevušio sam u stanu pa su me s pet godina upisali u glazbenu školu, u koju sam išao gotovo 10 godina. Dobio sam priliku pokazati što mogu, njihov show je puno gledaniji od bilo kojeg našeg i činilo mi se da bi mogao biti dobra odskočna daska, pa sam pokušao – kazao je tadaRoko za Večernji list.

– Počeo sam više gristi u pjevanju, više se boriti. I prije sam pjevao i uživao, a sada je adrenalin narastao i “grizem” što jače mogu – dodao je Roko, koji je u splitskom HNK glumio i u mjuziklima i operama, takod a mu pozornica nije bila strana.

Prije pjevačke karijere bio je vrstan plesač. Četiri je godine plesao hip-hop, bio je prvak Hrvatske u parovima i samostalno. Plesao je do prije tri godine, a sada više za hip-hop nema vremena. Sluša strani pop, “pjevljive pjesme”, balade u kojima može iskazati emocije svirajući za klavirom. Obožava Christinu Aguileru.

Prošle godine pojavio se na RTL-ovim Zvijezdama i odmah oduševio žiri u prvom pojavljivanju, pjevajući “Cry Me A River” Michaela Bublea.

– ‘Roko, to je to, zvijezda je rođena!’ rekao mu je Jacques koji se prvi podignuo i odlučio mu postati mentor. Roko je na kraju osvojio drugo mjesto u Zvijezdama, a Jacques je preuzeo brigu o njegovoj karijeri. Napisao mu je pjesmu”The Dream” s kojom će nas Roko predstavljati u Tel Avivu.

– Ako sam ja bio 13. na Eurosongu, Roko može u top 3. Jedva čekam da ga svijet upozna – kazao je Jacques nakon pobjede, piše Večernji.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar