U 24 sata u Zadru temperatura pada za 9 stupnjeva, nedjeljno jutro u minusu!

Dugonajavljivana promjena vremena samo što nije. I to brza, nagla, žestoka! Pa i relativno kratkotrajna, piše Zoran Vakula za HRT.

Već u petak će u većini Hrvatske biti oblačnije nego u četvrtak, te nakon i više od tjedan dana ponegdje i uz malo kiše, uglavnom u kopnenom području. Štoviše, zbog osjetnog pada temperature do večeri mjestimice u gorju može zalepršati i poneka pahulja. Tijekom dana će jačati vjetar, pa će već u drugom dijelu petka ponegdje na Jadranu i uz njega biti ograničenja u prometu.

Najbolje odgodite putovanje

Za vikend još vjetrovitije, osobito u subotu na kopnu uz često jak sjeveroistočnjak, gdjegod i s olujnim udarima, a na Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije još jaču buru – većinom olujnu, mjestimice čak i orkansku, koja će gotovo sigurno prouzročiti velike poteškoće u prometu – i cestovnom i pomorskom, a ponegdje vjerojatno i zračnom. Stoga, Vakula savjetuje ako ne morate, putovanje obalom najbolje odgodite, i obavezno pratite prometne informacije HAK-a, vidljive i u HRT METEO aplikaciji.

Premda će ponovno prevladavati sunčano bit će osjetno hladnije nego prošlih dana, ponajviše u unutrašnjosti, gdje će u mnogim mjestima poslijepodnevna temperatura zraka biti i za više od 10 °C niža nego sredinom ovoga tjedna, a valja upozoriti i kako će jutarnjih “minusa” biti i ponegdje blizu mora.

No, već početkom novoga tjedna ponovno porast temperature na prosječne vrijednosti za kraj veljače, mjestimice vjerojatno i malo više, zaključio je Vakula.

U Zadru nas danas u 13 sati čeka temperatura od 13°C, dok će ona za samo 24 sata, u subotu u isto vrijeme, iznositi 4°C. U subotu u 7 sati ujutro čeka nas nula, u nedjelju u 7 sati ništica, kada će temperatura iznositi -1°C.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...