Cestitka_Uskrs

U Murvici zaustavljen 29-godišnjak s 2,5 promila alkohola u krvi

Proteklog vikenda, policijski službenici PU zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 334 vozila i vozača, a poduzeli su 128 represivnih mjera, alkotestirano je 169 vozača od kojih je njih 11 bilo pod utjecajem alkohola, 53 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 4 bez vozačke dozvole  – bez položenog vozačkog ispita, 3 vozila bez tehničkog pregleda i registracije,  1 s uporabom mobitela u vožnji, 14  je vozio bez zaštitnog pojasa, 20  nije poštivalo prometni znak.

Iz prometa je isključeno 15 vozača  i 3 vozila. U tom su se vremenu dogodilo 6 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teže, a dvije lakše ozlijeđene.

U nedjelju oko 19.20 sati u Murvici Donjoj, zatečen  je 29-godišnjak kako upravlja Peugeotom (ZD), pod utjecajem alkohola od 2,50 g/kg, a što najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda. Protiv vozača se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te je isti bio smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva ( do otriježnjenja).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...