Zadar odnio pobjedu iz Velike Gorice, dominirali Žorić, Marić i Božić

U susretu 14. kola HT Premijer lige košarkaša, Zadar je u gostima svladao Goricu s 85:77. Goričani su dugo pružali otpor Zadranima, ali na kraju su gosti ipak slavili…

Zadar je nastavio seriju pobjeda u hrvatskom prvenstvu, gostovao je kod Gorice i upisao pobjedu 85:77. I dok se Zadar s Cibonom bori za prvo mjesto nakon regularnog dijela sezone, Gorica je na rubu ulaska među osam i da je slučajno upisala pobjedu u ovom dvoboju, to bi joj puno značilo, prenosi sportnet.

Ne može se reći niti da nije imala prilike. Uz malo više sreće mogla je Zadru dodatno zakomplicirati posao, ali individualna kvaliteta koja je ipak bila na strani Zadra je na kraju presudila.

Goričani pojačani Lovrom Mazalinom odradili su vrlo dobro prvo poluvrijeme i imali su vodstvo na odmoru 38:36, a Zadar je u nastavku utakmice ipak preuzeo stvari u svoje ruke.

Sredinom treće dionice Marić i Vuković rade seriju 6:0 i donose Zadru vodstvo 51:46 i do kraja susreta Zadrani više nisu ispuštali vodstvo.

Nisu se uspjeli potpuno odvojiti, Gorica je na početku posljednje četvrtine bila na posjed zaostatka, no nije dobila priliku za potpuni povratak. Iako su Zadrani završnicu odigrali bez Littlea i Žorića koji su isključeni, nisu ispustili vodstvo i odnijeli su pobjedu.

Kwame Vaughn upisao je 24 poena uz šest skokova, a po 14 poena dodali su Petar Marić, Luka Žorić i Luka Božić. Kod Gorice po 12 poena upisali su Ivan Vučić i Marko Baković (sedam skokova).

Foto: KK Zadar

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...