Zadar poražen od druge momčadi Hajduka

U osmoj pripremnoj utakmici ove zime Zadar je jučer na pomoćnom igralištu splitskog Poljuda poražen od druge momčadi Hajduka rezultatom 2:0. Domaći su rano došli do vodstva, već u trećoj minuti, nakon čega su Zadrani vrlo dobro reagirali i odigrali borbenih i kvalitetnih sat vremena. Ipak, unatoč nekoliko odličnih prilika, zgoditak nisu uspjeli postići, a u završnici susreta, nakon niza izmjena, Splićani su postigli drugi gol i priveli susret kraju.

Što se samog rezultata tiče, možda i prijeloman trenutak dogodio se već u trećoj minuti, kada je Ivan Delić iskoristio pogrešku zadarske obrane, izišao sam pred vratara Bendera i lako poentirao za 1:0. Ipak, ono što je za našu momčad u ovom trenutku mnogo važnije jest igra koju je prezentirala nakon tog zgoditka.

Bilo je to vrlo živih, borbenih i ravnopravnih 45 minuta, u kojemu je Zadar imao čak i konkretnije prilike. U osmoj minuti Antonio Repić je s desne strane šesnaesterca pucao malo pokraj suprotne vratnice, a potom je pokušaj Vlatka Blaževića sa desetak metara završio u bloku. Najveću priliku Zadar je imao u 28. minuti, kada je Dragan Župan pobjegao Hajdukovoj obrani po desnoj strani i uposlio Repića u srcu kaznenog prostora, ali je njegov udarac odlično obranio vratar Ljubić.

U nastavku vrijedi zabilježiti slobodan udarac Majića, koji je u 63. minuti ponovno natjerao splitskog čuvara mreže na atraktivnu paradu, da bi konačnih 2:0 za Hajduk postavio Dario Špikić u 79. minuti. On je lijepo primio loptu u šesnaestercu, okrenuo se i neobranjivo od vratnice poslao loptu u mrežu. Sve u svemu, bila je to vrlo dobra provjera za oba sastava, točno dva tjedna prije nastavka natjecanja u Drugoj HNL.

Posljednja provjera na rasporedu je sljedeće subote (23.02.) u 15 sati na Stanovima protiv Međimurja, a prije toga naša će momčad vjerojatno odigrati još jedan susret protiv nekog županijskog ligaša.

Foto: NK Zadar

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...