Zadar u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića, Nazor: “Ne može se to riječima objasniti, to se ili osjeća ili ne osjeća”

Nakon četvrtfinalnih susreta Krešinog kupa, između Zadra i Bosca te Cibone i Škrljeva, gledati ćemo reprizu abaligaške utakmice od neki dan u dvorani Krešimira Ćosića kada su Zadrani upisali važne bodove u regionalnom natjecanju protiv zagrebačkog rivala, Cibone.

Ovoga puta biti će to jedinstvena dalmatinska atmosfera kao i sami ambijent u dvorani na splitskim Gripama u kojoj je i ulog ipak posebnog značaja.

Podsjetimo Cibona je Kup osvajala sedam puta, dok su se na pobjednički podij, Zadar i Cedevita penjali po šest puta do sada.

Iskusni strateg Zadra, Ante Nazor nakon upisane pobjede protiv momčadi Bosca, podjelio je svoja očekivanja uoči sutrašnjeg dvoboja.

“Radi se o klasiku. Rijetko kad imamo priliku gledati susret Zadra i Cibone na Gripama, što će stvoriti poseban emotivni naboj. Moja je želja da Zadar igra dalmatinski, što god netko mislio o značenju tog izraza. Nemamo puno nepoznanica, igrali smo već međusobno ove sezone, a uoči posljednje utakmice sam rekao da moramo produžiti periode borbenosti i koncentracije . Kod mojih igrača neće nedostajati motiva za pobjedu, a možda neće biti ni grča kojeg smo osjećali.“ – poručio je zadarski trener.

Na novinarsko pitanje o dubljem značenju dalmatinske igre, Nazor je rekao:

“Ne može se to riječima objasniti, to se ili osjeća ili ne osjeća. To je draž južnih krajeva, koji se identificiraju s momčadima, koji u sebi imaju strast i energiju. Nadam se da će na polufinalnoj utakmici biti puna dvorana, da se to vidi. Ja nisam toliko rječit da bih mogao pobliže objasniti taj izraz. To je vezano uz temperament, emocije. Timovi s juga, ne samo naših krajeva, nego recimo i Italije… nerijetko su imali manje budžete, ali su znali pobjeđivati favorite iz metropola.”

Sutrašnja polufinale između Zadra i Cibone zakazano je u 16.30 sati, a očekuje se i poveća podrška ljubitelja zadarskog kluba.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...