14 milijuna kuna za produljeni boravak i smjenski rad u zadarskim vrtićima

Odlukom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku od 3. siječnja 2019. godine projektni prijedlog Grada Zadra pod nazivom Mreža ZaDar – mreža inovativnih vrtića po mjeri djece i roditelja odabran je za financiranje.

Grad je projekt prijavio u partnerstvu s gradskim vrtićima, Radost i Sunce te pet vrtića drugih osnivača (DV Maslačak, DV Ribica, DV Golubica, DV Klokan i DV Šuškalica).

Vrtići će zahvaljujući ovom projektu unaprijediti svoj rad organiziranjem produljenog boravka i smjenskog rada. Kroz projekt će se verificirati novi odgojno-obrazovni programi, educirati postojeći i zaposliti novi djelatnici. Ukupna vrijednost projekta je 14.269.513,60 kuna. Bespovratna sredstva iznose 100 posto, a financiraju se iz ESF-a.

– Cilj projekta je da olakšamo roditeljima koji rade poslijepodne ali i da što veći broj djece bude uključeno u vrtiće s obzirom da prema svim pokazateljima koje je i UNICEF potvrdio, bilo bi neophodno da se dijete u dobi od četiri godine uključi u neki od programa te da to traje do upisa u školu. Također, ovaj je program u skladu i sa strategijom borbe protiv siromaštva te strategijom Grada Zadra u dijelu unaprjeđenja kvalitete življenja u gradu. Kroz ovaj projekt bit će zaposleno ukupno 78 novih ljudi, istaknuo je resorni pročelnik Joso Nekić najavivši održavanje početne konferencije projekta 26. ožujka 2019. godine u Kneževoj palači s početkom u 11 sati.

Pročelnik Nekić također je najavio i održavanje Sajma stipendija u Arsenalu gdje će biti svečano uručene i stipendije Grada Zadra koje su od ove godine povećane za 100 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...