Radost i Sunce te pet vrtića drugih osnivača

14 milijuna kuna za produljeni boravak i smjenski rad u zadarskim vrtićima

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Odlukom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku od 3. siječnja 2019. godine projektni prijedlog Grada Zadra pod nazivom Mreža ZaDar – mreža inovativnih vrtića po mjeri djece i roditelja odabran je za financiranje.

Grad je projekt prijavio u partnerstvu s gradskim vrtićima, Radost i Sunce te pet vrtića drugih osnivača (DV Maslačak, DV Ribica, DV Golubica, DV Klokan i DV Šuškalica).

Vrtići će zahvaljujući ovom projektu unaprijediti svoj rad organiziranjem produljenog boravka i smjenskog rada. Kroz projekt će se verificirati novi odgojno-obrazovni programi, educirati postojeći i zaposliti novi djelatnici. Ukupna vrijednost projekta je 14.269.513,60 kuna. Bespovratna sredstva iznose 100 posto, a financiraju se iz ESF-a.

– Cilj projekta je da olakšamo roditeljima koji rade poslijepodne ali i da što veći broj djece bude uključeno u vrtiće s obzirom da prema svim pokazateljima koje je i UNICEF potvrdio, bilo bi neophodno da se dijete u dobi od četiri godine uključi u neki od programa te da to traje do upisa u školu. Također, ovaj je program u skladu i sa strategijom borbe protiv siromaštva te strategijom Grada Zadra u dijelu unaprjeđenja kvalitete življenja u gradu. Kroz ovaj projekt bit će zaposleno ukupno 78 novih ljudi, istaknuo je resorni pročelnik Joso Nekić najavivši održavanje početne konferencije projekta 26. ožujka 2019. godine u Kneževoj palači s početkom u 11 sati.

Pročelnik Nekić također je najavio i održavanje Sajma stipendija u Arsenalu gdje će biti svečano uručene i stipendije Grada Zadra koje su od ove godine povećane za 100 kuna.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar