60-godišnjak među balama sijena skrivao heroin vrijedan gotovo 400 tisuća kuna, maloljetnik marihuanu iz Zagreba planirao prodati na zadarskom području

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske su u utorak 12. ožujka proveli kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjim hrvatskim državljaninom rođenim u Republici Kosovo.

Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Zadru, na selu na benkovačkom području izvršena je pretraga prostorija koje prijavljeni koristi, pri čemu je skriveno među balama sijena pronađeno i oduzeto ukupno 950,5 grama droge heroin namijenjene daljnjoj preprodaji na zadarskom narko tržištu.

Uz drogu pronađena je i digitalna vaga za precizno mjerenje. Vaga i droga su oduzeti te je droga odmah poslana na vještačenje. Pretprodajom pronađenog heroina, osumnjičeni bi ostvario protupravnu novčanu dobit u iznosu od 380.000 kuna, budući da cijena droge heroin u količini 1 gram na zadarskom narko-tržištu iznosi 400 kuna.

Uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, 60-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a potom je ispitan na Općinskom državnom odvjetništvu, nakon čega je odveden sucu istrage Županijskog suda u Zadru koji mu je odredio istražni zatvor.

Istoga dana, dakle 12. ožujka, u kasno večernjim satima, policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske, proveli su kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom sa zadarskog područja kod kojeg je pronađeno i oduzeto 822 grama droge marihuana.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je prijavljeni maloljetnik drogu nabavio na zagrebačkom području s ciljem preprodaje na zadarskom narko-tržištu. Prema maloljetniku e nadležnom državnom odvjetništvu za mladež u Zadru podnesena kaznena prijava poradi počinjenja kaznenog djela “Neovlaštena proizvodnja i promet drogama” iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona.

Dovršeno kriminalističko istraživanje nastavak je niza uspješnih i složenih kriminalističkih istraživanja iz domene zlouporabe droga na području Policijske uprave zadarske. Operativni rad i aktivnost policije na samom početku  ove godine rezultirali su ovom velikom zapljenom heroina, a u ovom periodu obrađeno je već više od 20 kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...