BK Ares u Zagrebu nastupio s 13 boksača i osvojio 10 odličja; Niko Dražina postao prvak Hrvatske

Boksački klub Ares nastupio je na prvenstvu Hrvatske za mlađe uzraste. BK Ares bio je najbrojniji klub na prvenstvu i drugi najbolji klub u uzrastu mlađih kadeta.

Ares je nastupao s 13 boksača i osvojio ukupno 10 odličja. Niko Dražina postao je prvak Hrvatske dok su viceprvaci postali Ivan Nekić, Luka Bukvić, Pino Rimanić, Andrejas Baričević a treća mjesta zauzeli su Marino Sudinja, Mate Milardović, Luka Matijević, Vice Radonić i Andrija Vulić.

“Naš prvak Niko Dražina u finalu je slavio prekidom u drugoj rundi dok su Luka Bukvić i Ivan Nekić također trebali postati prvaci države, ali suci su imali drugačije viđenje i sudili u korist njihovih protivnika rezultatima 2:3, što je velika šteta za naša dva talentirana boksača koji su u svakom boksačkom smislu bili bolji od svojih protivnika. Andrejas Baričević I Pino Rimanić su nasi početnici koji su pobijedili u polufinalnim mečevima te se plasirali u finale u kojim su zaustavljeni od puno iskusnijih protivnika. Kod ostatka ekipe je bilo pobjeda i poraza sto je razumljivo jer su to većinom novi boksači koji nemaju mečeva ni iskustva. Naši boksači pokazali su zavidnu tehniku i hrabrost koja je u tim godinama jako bitna.

Također čestitamo svim našim boksačima koji su otputovali za Zagreb.

Ovo prvenstvo Hrvatske je bilo najbrojnije do sad. U klubu smo se okrenuli najviše radu s najmlađim uzrastima te gradimo selekcije generacija iz godine u godinu jer jedino na taj način kroz ml. kadete, kadete i juniore možemo napredovati i u budućnosti očekivati velike rezultate. Sve kreće od najmlađih uzrasta i mi smo toga svjesni. Nakon predaha od par dana krećemo u pripreme za nova natjecanja i turnire koja dolaze”, kažu treneri Niko Marketin i Vedran Bajlo.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...