Čehinji koja živi u Zadru kuću išarali nacističkim i ustaškim grafitima: “To što se dogodilo ogledalo je roditelja”

Čehinji koja već 12 godina živi u Zadru (podaci poznati redakciji) netko je kuću išarao nacističkim i ustaškim znakovljem te uvredama.

Ona je fotografije išarane kuće objavila na svom Facebooku. Za Index je, rekavši kako bi željela ostati anonimna široj javnosti, kazala kako misli da se radi o djeci. No sve je ipak, dodaje, prijavila policiji.

Pitali smo je zna li tko je i zašto to napravio.

“Ne znam zašto. Pretpostavljam da su djeca to napravila. U okolici nitko nema nikakve takve znakove. Ne bih se toliko uzrujala da se ne odnosi direktno na mene, odnosno na moju nacionalnost”, kaže.

Naime, jedan od grafita je uvreda zbog toga što je žena podrijetlom iz Češke.

“Susjedi u okolici su super i nikad nismo ni s kim imali probleme. Rekla bih da su bili sretni jer imaju u svome krugu Čehinju. Djecu treba odgajati u ljubavi, a ne u mržnji”, kaže za Index.

“Volim Hrvatsku i Zadar. To je moj drugi dom. To što se dogodilo je ogledalo roditelja”, dodaje za kraj.

Index je kontaktirao zadarsku policiju.

“Zaprimili smo dojavu da je na predjelu Borika u Zadru na kući u vlasništvu 46-godišnjaka ispisani grafiti na zidovima. Napravljen je očevid. O svemu je obaviješteno Državno odvjetništvo i poduzimaju se daljnje mjere i radnje u cilju otkrivanja počinitelja u svezi kaznenog djela oštećenja tuđe stvari”, kažu nam iz zadarske policije.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...