Danas odluka; Hoće li smijeniti ravnateljicu zadarskog Centra?

Upravno vijeće Centra za socijalnu skrb u Zadru u ponedjeljak je raspravljalo o propustima u radu ravnateljice Vesne Burčul čiju je smjenu, zbog tragičnog događaja na Pagu, predložila resorna ministrica Nada Murganić, no konačna odluka odođena je za danas nakon što članovi vijeća prouče izvješća o provedenom nadzoru nad radom Centra. Vijeće zasjeda od 10 sati, javlja N1.

Podsjetimo, sjednicu Upravnog vijeća sazvala je Murganić kako bi se raspravilo o potezima ravnateljice zadarskog Centra za socijalnu skrb u čijem su radu, po riječima ministrice, uočeni teški propusti u slučaju zločina koji je otac počinio nad svoje četvero djece u Pagu.

Odluku  će donijti nakon što se prouče izvješća o nadzoru i očitovanje prozvane ravnateljice, izvijestila je predsjednica Upravnog vijeća Marina Dujmović Vuković nakon sastanka u ponedjeljak.

Ministrica Murganić prošloga je tjedna izjavila da su upravnim nadzorom uočeni teški propusti u radu ravnateljice centra koji je bio nadležan za djecu na Pagu, te da će Upravnom vijeću predložiti smjenu Burčul.

Podršku ravnateljici u ponedjeljak je dalo i četrdesetak djelatnika zadarskog Centra za socijalnu skrb koji su se prijepodne okupili pred centrom, a podržala ju je i Hrvatska udruga za medicinsko pravo.

Udruga ističe da se radi o traženju neutvrđene i neargumentirane odgovornosti pojedinih socijalnih radnika, bez sagledavanja načina upravljanja cjelokupnog sustava pružanja socijalne zaštite.

– Paušalni pristup i nasušna potreba donošenja stavova prije realnog, objektivnog i temeljitog sagledavanja svih okolnosti nekog slučaja te njihovo prezentiranje u javnosti dopušta stvaranje slike o krizi stručnosti i profesionalnosti pripadnika pojedine zdravstvene ili socijalne profesije, premda je općepoznato da se sustav zdravstvene i socijalne skrbi temelji na bezpogovornom i požrtvovnom radu upravo tih pojedinaca – rekao je predsjednik udruge Miran Cvitković, pišu 24sata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...