Djelatnici koji će proći edukaciju od godine dana u vozilima hitne; Orlović: “To je budućnost, liječnika je sve manje, potrebniji su u bolnici”

Ministarstvu turizma cilj je podići razinu medicinske usluge tijekom vršnih turističkih mjeseci u godini i osigurati potrebnu medicinsku skrb stranim turistima i građanima Hrvatske u turističkim odredištima u priobalju te posebno na otocima, kao i na području glavnih prometnih pravaca.

Tako će i ove godine sufinancirati potrebe sedam županija za dodatne medicinske timove u turističkim odredištima iznosom od 1,5 milijuna kuna. Među njima je i naša županija, o čemu smo više porazgovarali s ravnateljem Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije, dr. Predragom Orlovićem.

Jesmo li sigurna destinacija kada je u pitanju pružanje hitne medicinske pomoći, koliko timova je na raspolaganju žiteljima Zadarske županije van sezone, koliko se čeka na dolazak vozila hitne pomoći u žurnoj situaciji, a koliko kada se procijeni da ona to nije, pitanja su na koja nam je odgovorio ravnatelj.

Osim toga, upitali smo ga konkretno. Može li nam se dogoditi “slučaj Zaprešić” u kojemu je mladić preminuo nasred ceste zbog kašnjenja hitne pomoći i njihove neopremljenosti, koliko im je trebalo da organiziraju prijevoz djevojčice s Paga u Zagreb, nakon što ju je otac s troje braće i sestra bacio s balkona obiteljske kuće, pogriješe li kada njihovi djelatnici pri procjeni hitnosti situacije nakon što građani telefonski upute poziv službi, zovu li ih ljudi bezrazložno i da li je bilo smiješnih situacija?

Više poslušajte u razgovoru:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...