Tako vam je to u braku, tako vam je to u sustavu

Djelatnici se okupili u znak podrške ravnateljici: “Centar nije dežurni krivac”

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Ispred Centra za socijalnu skrb u Zadru u petak su se okupili njegovi djelatnici, kao i članovi Sindikata zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske, kako bi pružili podršku ravnateljici Burčul te izrazili nezadovoljstvo stanjem u sustavu.

“Sustav se mijenja od vrha, a ne od dna”, “Tako vam je to u braku, tako vam je to u sustavu”, “Naši korisnici zaslužuju više i bolje”, “Centar nije dežurni krivac”, “Imamo nadzor, ali ne i video nadzor”, neke su od poruka na transparentima djelatnika.

Sindikat zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi pozvao je svoje članove diljem Hrvatske da se danas u vrijeme stanke okupe u svojoj ustanovi ili ispred nje te na taj način izraze nezadovoljstvo stanjem u sustavu i pruže potporu zaposlenicima Centra za socijalnu skrb Zadar.

Na stranicama Sindikata stoji da se u svim Centrima za socijalnu skrb u Hrvatskoj održavaju skupovi podrške zaposlenicima, priložili su potvrdu šibenskog centra da će sudjelovati u prosvjedu i slike požeškog centra koji prosvjeduje. U pozivu na prosvjed ističu da žele pružiti moralnu potporu ponajprije kolegama iz Zadra, koji su se našli “u središtu hajke traženja krivca” za monstruozan zločin koji se dogodio na Pagu.

“Ovaj slučaj, kao i mnogi do sada, pokazali su da se javnost tek nakon što se dogodi neka tragedija, upoznaje s radom socijalne službe. Ovoga puta, ponajprije zahvaljujući našem sindikatu, u prvi plan istaknuti su problemi zaposlenika u sustavu socijalne skrbi i odbačena mogućnost da se smjenom ili kažnjavanjem jedne osobe ti problemi sakriju od javnosti”, navodi sindikat.

Navodeći probleme s kojima se svakodnevno suočavaju – od nedovoljnog broja stručnog kadra svih profila, normativa koji ne prate stvarne potrebe korisnika i daleko su od standarda zemalja članica EU-a, loših i neadekvatnih radnih prostora do nedostatka sredstava za rad, poručuju da je bez stvarne želje za promjenama i potpore ministarstva i Vlade nemoguće popraviti stanje.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar